Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια

.

Κυριακή24Νοέμβριος2019

Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια

   Με την αρμόζουσα τιμή και ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη του «προστάτη καί βοηθού ἐν ἀνάγκαις, καί ἀντιλήπτωρ ἐναργέστατου» Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στην Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Στον Ι.Ν. στα Βίλια

   Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε ο λαοφιλής Άγιος στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Βίλια Αττικής. Εκεί τελέσθηκαν οι Αρχιερατικές Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου. Την παραμονή της εορτής, στον Μέγα Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της εικόνος του Αγίου με τη συμμετοχή Κληρικών, του Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Χρήστου Στάθη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών φορέων και πλήθους πιστών.

1

2

3

4

5

6

7

8

Στην Ι.Μ. στην Ανθούσα

    Στο πανηγυρίζον Καθολικό της ομώνυμης Ιεράς Μονής στην Ανθούσα τιμήθηκε η εορτή του Αγίου με  πανηγυρικό Εσπερινό  και Θεία Λειτουργία.

9

10

12

11

 

Στην Ι.Μ. στην Παιανία

     Αντιστοίχως, πανηγύρισε το ιστορικό για την Εκκλησία μας παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας, όπου σειρά από Χειροτονίες Κληρικών έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν.

Στην Ι.Μ. Κοιμήσεως στους Θρακομακεδόνες

    Παραμονή της εορτής τιμήθηκε ο Άγιος με πανηγυρικό Εσπερινό  και ανήμερα με Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο, επίσης ιστορικό, παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Θρακομακεδόνες.