2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της πρώτης ημέρας του Εκκλησιαστικού έτους στον Καθεδρικό

Παρασκευή13Σεπτέμβριος2019

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για τον εορτασμό της πρώτης ημέρας του Εκκλησιαστικού έτους στον Καθεδρικό

    Ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεώς μας παρευρέθη συμμετέχων σήμερα το απόγευμα, παραμονή της αρχής της Ινδίκτου, στον Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, για τον εορτασμό της πρώτης ημέρας του Εκκλησιαστικού έτους, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

   Την παραμονή της πρωτοχρονιάς εορτάζουμε σήμερα, σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας μας, είπε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, απευθυνόμενος στο ποίμνιο, αφού ανέγνωσε την «Ευχή» της ημέρας, ζητώντας από τον Κύριο να ευλογήσει το νέο έτος που ανατέλλει από την αυριανή ημέρα έως και τον επόμενο χρόνο. Έθος αποτελεί της Εκκλησίας μας, είπε, μιλώντας από καρδιάς και σε κλίμα ιδιαιτέρως θερμό και οικογενειακό, να τελείται ο πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία, αρχής γενομένης «τοῦ ἐνιαυτοῦ τῆς χρηστότητός» του Κυρίου με την επίκληση προς τον Θεό, το νέο έτος είναι να μεστό πνευματικών καρπών και θείας φωτίσεως για όλους τους ανθρώπους, οι καιρικές συνθήκες να είναι βατές και αντίστοιχες των εποχών του έτους, τα χώματα να είναι ευλογημένα και εύφορα για να θρέψουν την ανθρωπότητα. Η σημερινή εορτή είναι διαχρονική, συνέχισε, και έχει τις ρίζες της πολλούς αιώνες πίσω. Τόσο κατά τους χρόνους της σκλαβιάς υπό τους Οθωμανούς, όσο και κατά τα ύστερα χρόνια της Φραγκοκρατίας, το σημαντικό αυτό έθος της Εκκλησίας μας λησμονήθηκε, αφού αντικαταστάθηκε με την αρχή του πολιτικού έτους. Ωστόσο, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, εξακολουθούμε να τηρούμε την ημέρα αυτή ως πρώτη ημέρα του έτους, αφού με αυτή συμπίπτει η έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, η νέα επαγγελματική περίοδος για τους εργαζόμενους, η νέα «σαιζόν» όπως λένε για τα ΜΜΕ. Σήμερα, αγαπητοί αδελφοί, επιδιώκουμε να αναβιώσουμε στη ζωή και τη συνείδησή μας, την σημαντική αυτή εορτή της Ορθοδοξίας, είπε ο Επίσκοπός μας, και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, Κληρικούς και λαϊκούς.

IMG 9615

IMG 9630

IMG 9634

IMG 9637

IMG 9646

IMG 9649

IMG 9652

IMG 9653

IMG 9660

IMG 9662

IMG 9666

IMG 9667

IMG 9670

IMG 9685

IMG 9688

IMG 9692

IMG 9695

IMG 9701

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes