2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Βαρνάβα

Δευτέρα19Αύγουστος2019

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Βαρνάβα

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη Ιερά Μονή στον Βαρνάβα Αττικής. 

   Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ ανήμερα, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

   Μετά την πατροπαράδοτη ευλόγηση των καρπών της αμπέλου και την απόλυση, ο Μητροπολίτης μας εκφώνησε την εόρτια ομιλία. Η σημερινή εορτή αποτελεί την διαχρονική αρχή της Σωτηρίας μας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Κατά την επίγεια πορεία Του, ο Κύριος μας βεβαίωσε ότι εκείνος που ακούει τον λόγο Του και πιστεύει στον Θεό, πράττοντας τα ανάλογα έργα, θα κληρονομήσει την αιώνια Ζωή. Καθήκον, επομένως, του κάθε Χριστιανού είναι να αποβάλει τα πταίσματα που τον ταλανίζουν και εμποδίζουν την πνευματική προκοπή του και να μεταμορφωθεί πνευματικά, ώστε να καταφέρει να δει, όπως οι Απόστολοι που τον συνόδευαν στον όρος Θαβώρ Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης, το άκτιστο Φως της Θεότητος. Άλλωστε, αυτός είναι ο προορισμός του Χριστιανού· μέσω της Κάθαρσης, να πετύχει τον Φωτισμό του νου και, τελικά, τη Θέωση. 

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η φιλόξενη αδελφότητα της Μονής, υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Χριστονύμφη, παρέθεσε τράπεζα για τους πανηγυριστές.

Από τον Εσπερινό

IMG 7441

IMG 7381

IMG 7407

IMG 7433

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

IMG 7447

IMG 7448

IMG 7466

IMG 7461

20190819 104600

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes