2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Θ' Ματθαίου στην Ι. Μ. Παναχράντου Μεγάρων

Κυριακή18Αύγουστος2019

Κυριακή Θ' Ματθαίου στην Ι. Μ. Παναχράντου Μεγάρων

   Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Θ' Ματθαίου.

   Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι στην Αγία Γραφή περιγράφονται θαυμαστά σημεία που ως γεγονότα με τις αντίστοιχες αντιδράσεις και συνέπειες, μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και σήμερα, στην καθημερινότητά μας. Η διαχρονική άλλωστε δυνατότητα εφαρμογής των Θείων Διδαγμάτων κι παραλληλισμού με το σήμερα, αλλά και κάθε εποχή, είναι που καθιστούν το Ευαγγέλιο παντοτινά «ζωντανό». Στο σημερινό λοιπόν Ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Χριστός περπάτησε πάνω στην τρικυμιώδη θάλασσα προς έκπληξη και φόβο των Μαθητών Του. Μόλις είδε ο Ιησούς ότι οι Μαθητές ξαφνιάστηκαν και τρόμαξαν, αμέσως τους μίλησε λέγοντάς τους «Έχετε θάρρος, Εγώ είμαι, μη φοβάστε». Του απάντησε τότε ο Πέτρος με τα εξής λόγια: «Κύριε, αν είσαι εσύ, επίτρεψέ μου να έρθω κοντά σου πάνω στα κύματα». Εκείνος, γεμάτος αγάπη απάντησε «Έλα». Λαμβάνοντας το θάρρος τότε ο Πέτρος κίνησε προς τον Χριστό. Στη θέα των κυμάτων όμως, και της θαλασσοταραχής, φοβήθηκε, δείλιασε, ολιγοπίστησε κι άρχισε να βυθίζεται. Στην πτώση του αυτή, ο Πέτρος, επικαλέστηκε τη βοήθεια του Κυρίου μας φωνάζοντας «Κύριε, σώσε με». Αμέσως ο Ιησούς, ανταποκρίθηκε προσφέροντας «απλόχερα» στον Μαθητή Του, τη σωτηρία. 

   Αντιστοίχως και σήμερα, πολλές φορές στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε τον Χριστό, δοκιμάζουμε πτώσεις που οφείλονται στην κατάκριση, την υπερηφάνεια, τον φθόνο, την καχυποψία, την ολιγοπιστία μας και άλλα πνευματικά προσκόμματα. Εάν θέλουμε τη Σωτηρία και την Ανάσταση της ψυχής που θα επιφέρει την πνευματική καταλλαγή στη ζωή μας, οφείλουμε να χτυπήσουμε την θύρα του Κυρίου, και Εκείνος, όπως μας έχει βεβαιώσει, θα μας ανοίξει εισχωρώντας στην καρδιά μας.

IMG 7232

IMG 7301

IMG 7314

IMG 7332

IMG 7367

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes