2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σύναξη Κληρικών και Κατηχητών της Μητροπόλεως

Πέμπτη30Μαϊος2019

Σύναξη Κληρικών και Κατηχητών της Μητροπόλεως

   Παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

   Κεντρικός ομιλητής της συνάξεως ήταν ο Επίσκοπός μας, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το κρίσιμο θέμα της τάξεως, της συνοχής και της συνεργασίας μεταξύ των μελών -Κληρικών- της Εκκλησίας. Ο σεβασμός μεταξύ των προσώπων ανεξαιρέτως, αλλά και προς την Ιεραρχία, τα Όργανα, το έργο και τον σκοπό της Εκκλησίας, είναι προϋπόθεση απαραίτητη, συνυφασμένη με την ιδιότητα του Κληρικού, είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Η Ιερωσύνη διευκρίνισε, δεν είναι μια «ιδιωτική και ανεξάρτητη υπόθεση», αφού υφίσταται και υπάρχει μέσα στο συλλογικό Σώμα της Εκκλησίας, ταυτίζεται δε, με την απόλυτη αφιέρωση και εθελούσια διακονία στο πρόσωπο του Ιησού. Η συνεργασία, η συνοχή και η συνεκτικότητα του Ιερού Κλήρου συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος κι έχει ως αποτέλεσμα τη πνευματική πρόοδο του ποιμνίου, είπε. Ο Κληρικός να σέβεται και να προστατεύει τον συγκληρικό του, να τιμά, να εμπιστεύεται και να αξιώνει την ευχή και την ευλογία του Επισκόπου του, αποδεικνύοντας -ως πρότυπο- με τον τρόπο αυτό, την απόλυτη εμπιστοσύνη του, στο θέλημα και στην πρόνοια του Θεού.

   Ο Σεβασμιώτατος, ενημέρωσε τους Ιερείς για την πορεία των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών, το πρόγραμμα των φετινών  Παιδικών Κατασκηνώσεων και των επερχόμενων εκδηλώσεων, ζητώντας την πολύτιμη βοήθεια και στήριξή τους στο έργο της Μητροπόλεως.

IMG 7570

   Με το πέρας της Ιερατικής συνάξεως, ακολούθησε σύναξη των Κατηχητών της Μητροπόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

   Ο Επίσκοπός μας, ευχαρίστησε τους Κατηχητές για την προσφορά και τη διακονία τους στο έργο της Εκκλησίας και τους συνεχάρη για την συνεργασία και τη συνέπεια που επιδεικνύουν. Τα θέματα τα οποία ανέπτυξε αφορούν στην συλλογικότητα και την τάξη που πρέπει να διακρίνει τις ενέργειες, τις δράσεις και το πνεύμα των Κατηχητών. Ως ενεργά και διακριτά μέλη της Εκκλησίας, είπε, πρέπει να λειτουργούν με προσοχή και σύνεση, αποφεύγοντας μη εγκεκριμένες, μεμονωμένες, ιδιωτικές και συχνά εσφαλμένες πρωτοβουλίες. Ο Κατηχητής, είναι άνθρωπος τοποθετημένος στο ρόλο και τη θέση αυτή, αυστηρά από τον Μητροπολίτη με ενυπόγραφο διορισμό και μόνον. Ο διορισμός είναι ιερός και αποτελεί δέσμευση του Κατηχητού απέναντι στο πρόσωπο του Επισκόπου και του Σώματος της Εκκλησίας· δέσμευση που υποχρεώνει τον Κατηχητή να λειτουργεί, όχι απερίσκεπτα και κατά τον δοκούν, αλλά ομαδικά και κατόπιν ευχής και αδείας από τον υπεύθυνο, για τις  ψυχές όλων, Επίσκοπο της Εκκλησίας. 

   Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Κατηχητές για τις επιμέρους δραστηριότητες της Μητροπόλεως που  αφορούν στα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων, δηλαδή τις Παιδικές Κατασκηνώσεις και τις εκδηλώσεις, ζητώντας την στήριξη και την ενεργή προσωπική τους συμμετοχή.

 ΩΣΕΙΣ 2019

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes