2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό

Πέμπτη25Απρίλιος2019

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό

   Την απόλυτη συντριβή βιώσαμε ως ακροατές του Θείου Δράματος απόψε, στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου και την ανάγνωση των Δώδεκα Ευαγγελίων, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπλιτών Τορόντο κ. Μωϋσή και Αμερικής κ. Δημήτριο.

   Ως ακροατές, είπε ο Επίσκοπός μας, στην κατανυκτική ομιλία του, βιώνουμε το συγκλονιστικό και μέγα αυτό γεγονός, θέτοντας το ερώτημα «πώς θα νιώθαμε αν είμασταν θεατές του». Ο Σεβασμιώτατος υπέβαλε το ποίμνιο σε κατάσταση περισυλλογής μέσα από μία μονον λέξη. «Διψώ», είπε, ήταν η θεία εκείνη λέξη, που ο Χριστός μας είπε την ώρα του μαρτυρίου Του επάνω στο Σταυρό, εκφράζοντας την “ανάγκη” Του να εισπράξει αυτό για το οποίο θυσιάστηκε, τον άνθρωπο δίπλα Του. «Διψώ» εννοούσε ο Κύριος για την δική σας αγάπη, την αγάπη του ανθρώπου, για τη μετάνοιά του, τη συγχωρητικότητα, την ταπείνωση, την ανεξικακία, για τη συμμετοχή του σε όσα Εκείνος δίδαξε, για την συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Η «δίψα» του Χριστού μας, η εκδήλωση αυτής της ανάγκης, ακόμη και την ύστατη ώρα του μαρτυρίου Του, αποτελεί ένα διαχρονικό προσκλητήριο από τον Θεό προς τον άνθρωπο. Ανταποκρινόμαστε σε αυτό το προσκλητήριο, είμαστε πρόθυμοι να σηκώσουμε κι εμείς αγόγγυστα το Σταυρό μας και να εφαρμόσουμε όσα Εκείνος μας γνώρισε; Aν ναι, θα βιώσουμε κι εμείς τη χαρά της Αναστάσεως, θα βρεθούμε κοντά Του και θα ικανοποιήσουμε την "δίψα" Του, είπε ο Επίσκοπός μας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes