2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μ. Τετάρτης και η Ακολουθία του Νυμφίου στους Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Κορωπίου και Υπαπαντής Μαρκοπούλου

Τρίτη23Απρίλιος2019

Ο Όρθρος της Μ. Τετάρτης και η Ακολουθία του Νυμφίου στους Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Κορωπίου και Υπαπαντής Μαρκοπούλου

   Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, η οποία άλλωστε χαρακτηρίζει όλες τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τελέσθηκε η τελευταία Ακολουθία του Νυμφίου και ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσοστόμου, αρχικά στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κορωπίου και κατόπιν στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Μαρκοπούλου.

   Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ο Επίσκοπος μας ανέφερε ότι ο Λόγος του Θεού διακρίνεται για την πιστότητα και την ειλικρίνεια, για αυτό και κάθε Του εντολή αποτελεί νόμο για τους πιστούς. Ο Χριστός άλλωστε δεν πίεσε κανέναν, αλλά ζήτησε από εκείνους που θέλουν, να Τον ακολουθήσουν. Πράγματι, αν επιθυμούμε την ένωσή μας με τον Θεό, όλα είναι απλά. Ο Κύριος μας παρέδωσε την εντολή να αγαπάμε αλλήλους και να συγχωρούμε, όπως έπραξε και ο Ίδιος. Η εντολή αυτή δεν είναι παρά ένας φωτεινός οδοδείκτης που μας οδηγεί με ασφάλεια στον προορισμό μας, δίχως κίνδυνο παρέκκλισης. Αν πράγματι επιθυμούμε το Θείο Θέλημα, θα ωφεληθούμε όπως ακριβώς και η πρώην πόρνη, η οποία μνημονεύεται δια μέσου των αιώνων ως υπόδειγμα αληθούς μετανοίας.

   Κλείνοντας, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση τόσο στις ψυχές μας, όσο και στην πονεμένη μας πατρίδα.

Από τον Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου

1

2

3

4

Από τον Ι.Ν. Υπαπαντής

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes