2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μ. Τρίτης και η Ακολουθία του Νυμφίου στους Αγίους Πάντες Θηβών

Δευτέρα22Απρίλιος2019

Ο Όρθρος της Μ. Τρίτης και η Ακολουθία του Νυμφίου στους Αγίους Πάντες Θηβών

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών βρέθηκε απόψε, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο της Μεγάλης Τρίτης πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Τορόντο κ. Μωυσή.

   Προ της απολύσεως, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της Εκκλησίας μας το οποίο μεταδίδεται με έναν ξεχωριστό τρόπο κατά την Μεγάλη Εβδομάδα. Αφενός η υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος είναι μία διαρκής παράκληση προς τον Κύριο, να μας καθαρίσει από κάθε πνευματικό ρύπο ώστε να «μή μείνωμεν ἔξω τοῦ νυμφῶνος Χριστοῦ». Αφετέρου, τα Ευαγγελικά αναγνώσματα που εξιστορούν τα Πάθη και την Διδασκαλία του Κυρίου προβάλλουν ένα υπόδειγμα πνευματικής συνέπειας. Ο Χριστός έγινε Άνθρωπος με σκοπό να αναστήσει το ανθρώπινο γένος και σε καμία περίπτωση δεν παρέκκλινε από τον σκοπό αυτό. Αντιθέτως, οι Φαρισαίοι και οι υπηρέτες του νόμου, τους οποίους με πολλή παρρησία έλεγξε ο Χριστός επιθυμώντας την θεραπεία τους, δυστυχώς λησμόνησαν τις υποχρεώσεις τους και εξασφάλισαν τα φοβερά «Οὐαὶ». Εμείς, ως Χριστιανοί, εάν επιθυμούμε να αποφύγουμε τα «Οὐαὶ» και να κερδίσουμε την αιώνια Βασιλεία, οφείλουμε να αποφεύγουμε τη ραθυμία και την ηθική αποχαύνωση και να βαδίζουμε με πίστη, σταθερότητα και συνέπεια προς τον στόχο της ζωής μας, τον Νυμφίο της Εκκλησίας, ο οποίος μας δίδαξε την Αγάπη και την Συγχωρητικότητα.

 

1

2

4

IMG 6795

IMG 6797

IMG 6753

IMG 6755

5

8

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes