2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εκδήλωση για το «Άγιον Φως» από την Ελληνική Θρησκευτική Κοινότητα Γ.Ο.Χ.

Κυριακή14Απρίλιος2019

Εκδήλωση για το «Άγιον Φως» από την Ελληνική Θρησκευτική Κοινότητα Γ.Ο.Χ.

   Εκδήλωση  διοργάνωσε το Δ.Σ. της Ελληνικής Θρησκευτικής Κοινότητας ΓΟΧ με τίτλο «Άγιον Φως, το θαύμα του Φωτός της Αναστάσεως στον Τάφο του Χριστού - 70 Ιστορικές Μαρτυρίες», εχθές, Σάββατο στο «Κτήμα Νησίς» στην Κηφισιά.

   Επίσημος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχιχτέκτων και Ιστορικός Ερευνητής κ. Χάρης Σκαρλακίδης, ο οποίος παρουσίασε την επί σειρά ετών εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνά του, ενώ αφηγήθηκε και προσωπικές εμπειρίες ύστερα από 19 φορές συμμετοχή - παρουσία στην τελετή του Αγίου Φωτός, στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

   Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. της Κοινότητος, ο οποίος κι απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στο πλαίσιο του χαιρετισμού, ο Επίσκοπός μας, αφηγήθηκε την προσωπική του -προ ετών- συγκλονιστική μαρτυρία από το θαυμαστό διαχρονικό αυτό γεγονός.

   Την ομιλία του προσκεκλημένου προλόγισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Καραμήτσος, εκφράζοντας το πρόσφατο προσωπικό του βίωμα, ως αυτόπτης, των φοβερών γεγονότων που λαμβάνουν χώρα τις Αγίες ημέρες των Παθών του Κυρίου, εντός του Ναού της Αναστάσεως. 

   Την εκδήλωση επιλόγησε ο κ. Κωνσταντίνος Γούλας με τιμητική αναφορά σε ανθρώπους που συνέβαλαν στη διατήρηση των παραδόσεων και του πατρίου ημερολογίου κατά τα παρελθόντα έτη, τους ιδρυτές του παραρτήματος Μπάλας - Διονύσου.

IMG 6153

IMG 6651

IMG 6163

IMG 6154

IMG 6155

IMG 6159

IMG 6167

IMG 6172

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes