2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στον Άγ. Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή17Φεβρουάριος2019

Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου στον Άγ. Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην σημασία της περιόδου του Τριωδίου που σήμερα ξεκινά για την Εκκλησία μας. Το κατανυκτικό Τριώδιο αποτελεί ένα μήνυμα πνευματικής εγρήγορσης και προβληματισμού, και σε καμία περίπτωση έναρξη του μασκαρέματος και των ειδωλολατρικών εθίμων. Ο κάθε πιστός Χριστιανός καλείται κατά την πνευματική αυτή περίοδο να αποβάλλει οποιοδήποτε κακό στοιχείο και να ενδυθεί τα όπλα του φωτός, με προοπτική την ένωση με τον Χριστό.

   Σημαντικός αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή είναι η καρδιακή προσευχή. Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή μας δίνει παράδειγμα καρδιακής προσευχής. Ο μεν Φαρισαίος προσήλθε να προσευχηθεί με υπερηφάνεια, θεωρώντας τον εαυτό του δίκαιο ενώπιον του Θεού και ανώτερο από τους συνανθρώπους του. Ο δε τελώνης, με συντετριμμένη καρδιά και επίγνωση της αμαρτωλότητάς του έσκυψε το κεφάλι απέναντι στο Θεό παρακαλώντας Τον με μία σύντομη προσευχή, η οποία όμως έβγαινε από την καρδιά «ὁ Θεός, ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ». Αυτό το παράδειγμα έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε· να αποτινάξουμε την οίηση και να επιδείξουμε ταπείνωση ώστε να δικαιωθούμε από τον Θεό και να κερδίσουμε το έλεός Του.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes