2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας σε Ενορίες και Συλλόγους

Κυριακή10Φεβρουάριος2019

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας σε Ενορίες και Συλλόγους

   Συνεπής στην παραδοσιακή του συνήθεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις σε Ιερούς Ναούς και Μοναστήρια της Μητροπόλεως, καθώς και σε Συλλόγους της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, για την κοπή της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας.

   Ο Επίσκοπός μας, αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ταξιάρχη, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου όπου είχε επικοινωνία με τους ενορίτες. 

   Στη συνέχεια, μετέβη τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας και τον τοπικό Σύλλογο Ποντίων Μαγούλας & Περιχώρων, όπου συνοδευόμενος υπό του εφημέριου του Τιμίου Σταυρού π. Αλέξανδρου Αναστασιάδη και του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα, αντίστοιχα. Τόσο οι ενορίτες κατά την επίσκεψή του στον Ναό, όσο και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου, με θέρμη υποδέχθηκαν τον Επίσκοπό μας.

   Επόμενο σταθμό αποτέλεσε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως στα Λεύκτρα Βοιωτίας και ακολούθως η Θήβα και συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων, όπου ομάδα νέων της ενορίας, υπό την καθοδήγηση του εφημέριου π. Στυλιανού Κομνηνού, καλωσόρισαν τον Επίσκοπο συνοδευόμενο υπό του πιστού Διακόνου, στο πλαίσιο σεμνής συγκέντρωσης για την τέλεση της ευλόγησης και κοπής της Αγιοβασιλόπιτας.

   Επόμενη, και τελευταία για την  ημέρα, επίσκεψη αποτέλεσε η Μάνδρα Αττικής και ο Σύλλογος Ποντίων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι», όπου το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής του τόπου επιφύλασσαν εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία στον Επίσκοπό μας, συνοδευόμενο αυτή τη φορά από τον Πρωτοσύγκελο π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη.

   Ο Σεβασμιώτατος, σε όλες του τις επισκέψεις, μίλησε από καρδιάς στους ανθρώπους για τα μείζονα εθνικά θέματα και τις ευθείες απειλές που δέχεται πλέον η πατρίδα, το Έθνος και η πίστη μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Μακεδονίας, ενώ παράλληλα ενεθάρρυνε τον κόσμο με μηνύματα δύναμης και ελπίδας, τονίζοντας την σημαντικότητα της μεταξύ μας -ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων- ομόνοιας και συσπείρωσης.

Από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας

IMG 4331

2

3

4

Από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών 

6

7

8

9

10

11

Από τον Σύλλογο  Ποντίων Μάνδρας «Οι Διόσκουροι»

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes