2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Συνάξεις Κληρικών και Κατηχητών στον Καθεδρικό

Δευτέρα04Φεβρουάριος2019

Συνάξεις Κληρικών και Κατηχητών στον Καθεδρικό

   Ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, έκτακτη σύναξη των Κληρικών αρχικά, και στη συνέχεια των Κατηχητών της Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

   Με αιτία την θλιβερή εξέλιξη του Εθνικού ζητήματος της Μακεδονίας μας και την έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβουλίου της κίβδηλης και προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, θεωρήθηκε ανάγκη επιτακτική η σύναξη Κληρικών και Κατηχητών, προκειμένου να συζητηθεί και να δρομολογηθεί η λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση -σε επίπεδο τουλάχιστον εκπαιδευτικό- της άνευ αιδούς παραβίασης της ηθικής δέσμευσης των πολιτικών της χώρας μας, απέναντι στον Ελληνικό λαό και τον Ελληνικό Έθνος.

   Ο Σεβασμιώτατος, στη σύναξη των Κληρικών, έθεσε το θέμα και εξέφρασε τη βαθιά του πικρία αναφερόμενος όχι μόνον στην πρόσφατη εξέλιξη από την υφιστάμενη κυβέρνηση η οποία για το γεγονός αυτό και μόνο θα γραφεί στην ιστορία της χώρας μας με τα μελανότερα γράμματα, αλλά και για την προ ετών εγκατάλειψη του πεδίου της συγκεκριμένης μάχης, από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Ο Επίσκοπός μας μίλησε για το οφειλόμενο χρέος των πολιτικών ανδρών οι οποίοι με την ψήφο τους «καταδίκασαν» την ιστορία της ανέκαθεν Ελληνικής και μόνον Μακεδονίας. Ο Σεβασμιώτατος εστίασε στην ευθύνη που φέρουν πλέον οι Κληρικοί και η Εκκλησία στο σύνολό της, για τη διατήρηση της ιστορικής αλήθειας στο Εθνικό αυτό θέμα και την απόδοση του δίκαιου ακόμη και μακροπρόθεσμα. Μίλησε για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν τώρα, άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα, και βεβαίως προληπτικά για όλα, όσα έπονται ενάντια τόσο στην αλήθεια της ιστορίας, όσο και στην αλήθεια με την ευρύτερη έννοια, η οποία μεθοδευμένα αλλοιώνεται με σκοπό την καταρράκωση του φρονήματος του Ελληνορθόδοξου, αλλά και την επικράτηση του ψεύδους.

   Στο πλαίσιο της συνάξεως των Κληρικών αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση και προέκυψαν συμπεράσματα και κοινές θέσεις δράσης των Κληρικών για την αποφασιστική  αντιμετώπιση πλέον της επίθεσης που δέχεται σήμερα ο Ορθόδοξος Έλληνας και η πατρίδα του.

1

   Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου και κατά τη σύναξη των Κατηχητών που πραγματοποιήθηκε, αμέσως μετά, στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού. Ο Επίσκοπός μας, αναθέρμανε με την ομιλία του τη διάθεση των Κατηχητών να υποστηρίξουν τον ιερό έργο που έχουν αναλάβει. Τόνισε το καθήκον των Κατηχητών να συμπεριλάβουν στην αποστολή τους, παράλληλα με την κατήχηση των αθώων ψυχών, και την εκμάθηση της ιστορίας του Έθνους και να καλλιεργήσουν στις ψυχές τους την αγάπη για την πατρίδα και την παράδοση. Ο Ποιμενάρχης μας, έκανε σαφές ότι πρώτιστο μέλημα και στόχος του Χριστιανού είναι η Επουράνια πατρίδα. Ως Ορθόδοξοι όμως και υποστηρικτές του δικαίου και της αλήθειας, δε μπορούμε να στεκόμαστε απλοί θεατές στη καλλιέργεια του ψεύδους και του σκότους. Πρέπει, είπε, με όλες μας τις δυνάμεις να αντισταθούμε και να διαφυλάξουμε όλα όσα παραλάβαμε. Ειδικά για εμάς τους Έλληνες, η πίστη, η Ορθοδοξία είναι άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία του Έθνους μας. Αποφασίστηκε, είπε, ως μέτρο για την διατήρηση της ιστορικής αλήθειας, να συμπεριληφθεί στο διαμορφωμένο ήδη πρόγραμμα μαθημάτων του Κατηχητικού και σύντομη αναφορά -στο πλαίσιο του μαθήματος- στα εθνικά μας θέματα που σήμερα πλήττονται τόσο από τις κυβερνήσεις, όσο και από το ίδιο το σύστημα της Παιδείας. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει αρχής γενομένης την ερχόμενη Κυριακή, με πρώτο θέμα, αυτό της Μακεδονίας.

   Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην Κατηχητήρια Ευαγγελία Ψαρομμάτη για να περιγράψει συνοπτικά το αφιερωμένο στην Μακεδονία εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά 2018», αρχή του οποίου αποτελεί πλέον το ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την Μακεδονίας μας.

   Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση των Κατηχητών με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και βέβαια έκδηλο το ενδιαφέρον όλων, καθώς και τη μαχητική τους διάθεση προς τον νέο αυτό στόχο.

   Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές από τον Σεβασμιώτατο για καλή δύναμη και κουράγιο τόσο στη σύναξη των Κληρικών, όσο και σε αυτή των Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας.

2

3

4

5

IMG 4093

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes