2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Μητροπόλεως στον Ασπρόπυργο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή13Ιανουάριος2019

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Μητροπόλεως στον Ασπρόπυργο (ΒΙΝΤΕΟ)

   Η δεύτερη εκ των δύο μεγάλων εορταστικών εκδηλώσεων της Μητροπόλεώς μας, για την περίοδο των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Για 6η συνεχή χρονιά η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας έλαβε χώρα, στον χώρο εκδηλώσεων, κτήμα «ΔΕΚΑ», στον Ασπρόπυργο.

   Το πρόγραμμα της φετινής εκδήλωσης περιελάβανε ύμνους και παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα της πατρίδος μας, που άρτια απέδωσε η Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί» υπό την χοραρχία του κ. Ιωάννου  Κιαχόπουλου, καθώς και σύγχρονες μουσικές συνθέσεις. 

   Τα Ποντιακά κάλαντα τραγούδησε η Χορωδία μας, με τα μέλη του τοπικού Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου», υπό τη συνοδεία παραδοσιακής ποντιακής λύρας. Οι ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές «Ακρίτες», προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου, εμπλούτισαν το πρόγραμμα με τρεις ποντιακούς χορούς, διαμορφώνοντας ένα έντονο κλίμα ενθουσιασμού στην κατάμεστη από τα μέλη της Εκκλησίας μας, αίθουσα. 

   Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την -για δεύτερη συνεχή χρονιά- παρουσίαση του αφιερώματος στο έργο και τη δράση της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας για το έτος που πέρασε. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Μέσα από ένα 35΄βίντεο προβλήθηκαν και ακούστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα αναφορικά με το ποιμαντικό, κατηχητικό, κοινωνικό - φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο της τοπικής μας εκκλησίας 

   Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Μητροπόλεως και έδωσε ευχές πατρικές προς τους παρευρισκόμενους, αλλά και ευχαριστίες προς όλους, όσοι διακονούν ακούραστα και συμβάλουν εθελοντικά  στην υλοποίηση του έργου της εκκλησίας μας. Ιδιαιτέρως ευχάριστο ήταν το γεγονός της παρουσίας τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου και τοπικών φορέων, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος τίμησε στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Με μηνύματα αισιόδοξα και ενθαρρυντικά τόσο για την προσωπική - οικογενειακή ζωή του καθένα, όσο και για το μέλλον της πατρίδας μας, ο Επίσκοπός μας επιλόγησε, κλείνοντας, με μια ιδιαίτερη αναφορά στο μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας, την από καρδιάς, ομιλία του.

   Η Χορωδία μας, ύστερα από τους συγκινητικούς αυτούς λόγους του Σεβασμιωτάτου, τραγούδησε σύγχρονο άσμα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους εκ Πόντου ορμώμενους παρισταμένους, αλλά και για τον Μητροπολίτη μας, αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά.

   Τα παιδιά μας, οι Αρχηγοί, οι ομαδάρχες και οι μικροί κατασκηνωτές των Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο που με την πρωτοβουλία του αυτή, συμβάλει όχι μονον στην εκπαίδευση, στη δημιουργία συνείδησης και τον εμπλουτισμό των γνώσεων, αλλά στη διαμόρφωση σπουδαίων εμπειριών και συγκλονιστικών αναμνήσεων. Τα παιδιά προσέφεραν στον Ποιμενάρχη μας ένα έργο, το θέμα του οποίου είναι κοινό με αυτό του λογοτύπου των παιδικών κατασκηνώσεων «Περιβολή της Σουμελά». Πρόκειται για την απεικόνιση του δρόμου, της πορείας και της συνέχειας από την Παναγία Σουμελά στον Πόντο, στην Παναγία Σουμελά στον Ασπρόπυργο.

   Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Στέφανος Τασούλης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, που με την ευχή και την ευλογία του, αλλά και την προσωπική του επιμέλεια, πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση αυτή.

   Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ευχαρίστησε τους συντελεστές της Μητροπόλεως που εργάστηκαν για την διοργάνωση και υλοποίηση της εκδήλωσης: 

Τους Ιερείς μας, τον Πρωτοσύγκελο π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη και τον Οικονόμο π. Ματθαίο Μαβίδη για την θυσιαστική προσφορά τους στο έργο της Εκκλησίας.

Όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Τον Δήμαρχο της πόλεως του Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου

Τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Κασσαβό Ιωάννη

Την Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Κα Κριεκούκη Ιωάννα

Τον Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Μπούρα Αθανάσιο

Τον τέως Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Λιάκο Γεώργιο

Τους Αντιδημάρχους του  Δήμου  Ασπροπύργου, κ. Τσίγκο Ισίδωρο, κ. Παπαδόπουλο Αναστάσιο και κ. Σαββίδη  Παντελή

Τον Δημοτικό Σύμβουλο και  Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Μελέτιο Μπουραντά

Την Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Σοφία Μαυρίδη

Τον Πρόεδρο του Attica TV κ. Τσολερίδη Κων/νο

Τον  Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μαλαματά Ευάγγελο

Τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Ασπροπύργου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κατσαρό Ιωάννη

Τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Γεώργιο Φίλη

Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοτικό Σύμβουλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ασπροπύργου κ. Καγιά Δημήτριο

Τον Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ηλία Ιωάννη

Τη Δημοτική Σύμβουλο κα Μαυράκη Τσίγκου Ελένη

Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μηλωνά Κωνσταντίνο

Τον Πολιτευτή Περιφέρειας Αττικής της ’’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’ κ. Πετρόπουλο Σταύρο

Τον Πολιτευτή Περιφέρειας Αττικής της ’’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’ κ. Καρακατσάνη Δημήτριο

Τον Πολιτευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Λιάκο Ευάγγελο

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου ‘’Οι Ακρίτες του Πόντου’’, κ. Ποιμενίδη Στέφανο

Την Πρόεδρο Γυναικείου Κινήματος και Αθλητικού Συλλόγου «Πυρρίχιος» κα Σαμψωνίδου Σοφία

Τον Αντιπρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Μαγούλας και Περιχώρων κ. Τσεραχίδη Ηλία

Tην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών ''Κροκωνίς'', κα Ρηγάτου Μαρία

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγ. Γεώργιος Λίμνης Άνω Λιοσίων κ. Προκοπίου Θεόδωρο

Την Πρόεδρο του Συλλόγου Ένωση Ποντίων και Φίλων Μάνδρας, «οι Διόσκουροι» κα Παρασκευοπούλου Βαρβάρα

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Αχαρνείς» κ. Κλήμη Κολιό

Την εκπρόσωπο της εφημερίδας «Αχαρνόραμα» κα Παπασταματίου

Τον Ηλία Χιονίδη για την παραχώρηση του υπέροχου χώρου

Την κατανυκτική Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί», ιδιαιτέρως τον μουσικοδιδάσκαλο αυτής, Καθηγητή κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο, για την κατά πάντα άρτια απόδοση ύμνων και τραγουδιών.

Την κα Ευαγγελία Ψαρομμάτη, αφενός για την εξαιρετική συνεργασία και αφετέρου για την συγκροτημένη επιμέλεια σε ό,τι αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει. Ιδιαιτέρως δε, για τις μεγάλες εκδηλώσεις «Μνήμες Ρωμιοσύνης», «Αφιέρωμα, Έλληνες του Πόνου», και την φετινή Χριστουγεννιάτικη εορτή «Χριστός γεννάται, Εμφυλίου παύσις».

Όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ανιδιοτελείς εργάτες των ενοριών μας που πάντα τρέχουν για τα κοινά, αλλά ιδιαιτέρως για τον συνάνθρωπο. Με ιδιαίτερες ευχαριστίες την οικογένεια Παναγιώτη και Κυριακής Παπαδοπούλου.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

22

23

24

25

IMG 0058

28

IMG 0142

IMG 0192

IMG 0247

IMG 0257

IMG 0261

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

65

66

67

68

69

70

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

84

85

86

87

88

89

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes