2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Μητροπόλεώς μας, Ασπρόπυργος 2018 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα31Δεκέμβριος2018

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Μητροπόλεώς μας, Ασπρόπυργος 2018 (ΒΙΝΤΕΟ)

   Με ένα ιδιαίτερο θέμα, μεστό από επίκαιρα μηνύματα και νοήματα, μετέφερε φέτος τη χαρμόσυνη Αγγελία της Γεννήσεως του Κυρίου, η Μητρόπολή μας, μέσα από την Χριστουγεννιάτικη εορταστική της εκδήλωση, που παραδοσιακά πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

   Συγκίνηση και ενθουσιασμός κατέκλυσε και φέτος την αίθουσα του κινηματοθεάτρου “Γαλαξίας”, στον Ασπρόπυργο, στην καθιερωμένη αυτή ετήσια συνάντηση της Μητροπόλεώς μας. “Χριστός Γεννάται, εμφυλίου παῦσις!” ήταν ο τίτλος του έργου που παρουσιάστηκε μέσα από τέσσερις θεατρικές πράξεις, αφηγήσεις, προβολές και τραγούδια. Πρόκειται για μια αναδρομή στον εμφύλιο διχασμό της περιόδου του 1946-1949, που παρουσιάστηκε μέσα από βιώματα ανθρώπων της περιόδου. Οι αφηγήσεις και τα βίντεο που μεσολάβησαν μας έδωσαν ιστορικές πληροφορίες ώστε να ερμηνεύσουμε τα γεγονότα της εποχής. Τα κοινά σημεία της μελανής εκείνης σελίδας της ιστορίας μας, με τη σημερινή εποχή, είναι ο λόγος για τον οποίο οι συντελεστές επανέφεραν στη μνήμη μας το δυσάρεστο αυτό γεγονός του παρελθόντος.

   Τα μηνύματα ήταν επίκαιρα, όσο ποτέ. Οι αιτίες που προκάλεσαν τον διχασμό, θύμισαν το σήμερα. Οι επιδιώξεις, τα συμφέροντα, οι «ιδεολογίες», η πλάνη και ο παραλογισμός κυριαρχούν και πάλι, όπως τότε. Κεντρικό μήνυμα του έργου και της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των συνεπειών, του χάους και του σκότους που επικρατεί, όταν οι κοινωνίες, οι Ορθόδοξες Χριστιανικές όπως η δική μας, λησμονά διαχρονικές αξίες, όσια και ιερά. Όταν λησμονά την ταυτότητα, την ιστορία, την μακρινή αλλά αναλλοίωτη στο αίμα μας Ρωμιοσύνη, την πίστη, τον ίδιο τον Θεό. Μέσα από το άκρως Χριστιανικό και εκπαιδευτικό αυτό έργο συγχωρούνται οι πάντες, οι ακραίοι, οι λαθεμένοι, οι προδομένοι, οι πλανεμένοι, οι νικητές, οι ηττημένοι, όλοι. Καταδικάζεται όμως το μέγα λάθος! Καταδικάζονται οι πράξεις, η εγκληματικότητα, η βαναυσότητα, η δίψα για εξουσία, το πάθος και η αλαζονεία, η ανοησία, η πλάνη, καταδικάζεται η προδοσία της Ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μάς, η λησμονιά της πίστης μας, της αρχής μας, του Χριστού στη ζωή μας! Το τέλος του έργου ήταν αισιόδοξο. Η Γέννηση είναι για όλους πάντα μια νέα αρχή, μια ευκαιρία για μετάνοια και συγχώρεση. Το αστέρι της Βηθλεέμ που ξαφνικά έλαμψε στην αίθουσα του Γαλαξία, έγινε συμβολικά για τους ανθρώπους του έργου, μια νέα ελπίδα, μια αξιόπιστη πυξίδα. Μια ευκαιρία για όλους εμάς, να βρούμε και πάλι την πορεία, τον δρόμο, αυτόν που σε εμάς τους Έλληνες, τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, πραγματικά ταιριάζει.

   Η εκδήλωση στολίστηκε με Χριστουγεννιάτικους Βυζαντινούς Ύμνους που έψαλε η Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί» και βέβαια με Τοπικά Παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων απ’ όλη την Ελλάδα, που τραγούδησαν μικρά και μεγάλα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεώς μας. Η εορτή ολοκληρώθηκε με δύο υπέροχα σύγχρονα τραγούδια - ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο και στο Χριστό μας, το "Δέσποινα"  και το «Αγγέλων Δάκρυ - Τεριρέμ».

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Πρεσβύτερος π. Λεωνίδας Πίττος, ευχαρίστησε: 

τους κληρικούς μας,

τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη για την επιμέλεια στον ήχο και την εικόνα, καθώς και τον βοηθό του Διάκονο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο,

τον Πρεσβύτερο π. Ματθαίο Μαβίδη και για την καθιερωμένη πλέον συμβολή τους στην οργάνωση των παραγωγών και εκδηλώσεων της Μητροπόλεως.

   Τους συντελεστές της εκδήλωσης:

Την κα Ευαγγελία Ψαρομμάτη για την σκηνοθεσία και συγγραφή του έργου, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής θεατρικής ομάδας της Μητροπόλεώς μας «Λυδία» και συγκεκριμένα τους (σειρά εμφάνισης):

Ευδοκία Γυριχίδη, Δαμιανό Κουρτσόπουλο και Χρυσάνα Γυριχίδη

Στέφανο Τασούλη, Χαράλαμπο Σιδηρόπουλο, Παύλο Σαμουρκασίδη, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη και Νικόλαο Βασιλειάδη

Πρεσβυτέρα Αναστασία Κωνσταντινίδη, Πρεσβυτέρα Ευσεβία Σφακιανάκη, Πρεσβυτέρα Αναστασία Γυριχίδη, καθώς και τους μικρούς Αικατερίνη και Νικόλαο Πετσαλίδη  

κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο, Αφροδίτη Σιδηροπούλου, Ανέστη Τουλκαρίδη και την μικρή Ελισάβετ Λαζαρίδη, καθώς και την Φωτεινή Μαυρίδη

Τον χοράρχη μας κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο και τα μέλη της Μεικτής Χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί».

Τους αφηγητές, Σιμέλα Λαζαρίδη και Θωμά Κομνηνό.

Τα παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων που συνόδευσαν τη Χορωδία, με τις Κατηχήτριες τους, στα τραγούδια και τα παραδοσιακά Κάλαντα και συγκεκριμένα τις ενορίες Αγ. Νικολάου και Αγ. Νεκταρίου Αχαρνών, Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως, Υπαπαντής Μαρκοπούλου, Θεοφόρων Πατέρων Παιανίας, Αγίας Τριάδος, Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης,  Αγ. Ελευθερίου και Ταξιάρχη Ασπροπύργου και Τιμίου Σταυρού Μαγούλας. 

Τις Κατηχήτριες Κυριακή Μωυσιάδη, την Διακόνισσα Αφροδίτη Μουρατίδη, Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου, καθώς και τις Γαλήνη Σιδηροπούλου και Σοφία Μαυρίδη την για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Τους συνεργάτες στον ήχο και την εικόνα, τον Νικόλαο Πιλίδη ΑΧΟΝ sound και τους συνεργάτες του. 

Το Studio Rafael για την βιντεοσκόπηση. 

Το Studio ηχογράφησης "Ειρήνη", Ιωάννη Μιχαϊλίδη & Γεώργιο Μαυρίδη για τα playback των καλάντων.

Τον Ιωάννη Κοσμίδη και το συνεργείο του για την ανάρτηση των σκηνικών (πανιά - προβολές).

Όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Τον  Δήμαρχο του Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου.

Τη Δήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας, κα Κριεκούκη Ιωάννα.

Tον Πρόεδρο του Πνευματικού, κ. Μελέτιο Μπουραντά και τους συνεργάτες του.

Τους Αντιδημάρχους του  Δήμου  Ασπροπύργου, κ. Παντελεήμωνα Σαββίδη, Παπαδόπουλο Αναστάσιο και Αβραάμ Κωνσταντινίδη.

Τον Πρόεδρο του AtticaTV, κ. Τσολερίδη Κωνσταντίνο.

Τη Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α., κ. Σοφία Μαυρίδη.

Τον Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Ηλία Ιωάννη

Τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κ. Παπαδόπουλο Δημήτριο.

Τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μαλαματά Ευάγγελο.

Τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, κ. Κοναξή Αντώνιο.

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου», κ. Ποιμενίδη Στέφανο.

Την πρόεδρο του Ποντιακού συλόγου Μάνδρας  «∆ιόσκουροι» κ. Βαρβάρα Παρασκευοπούλου

Την Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Μαγούλας, κ. Άννα Τσεραχίδου.

Την Πρόεδρο του Γυναικείου Κινήματος «Υγεία και Άθληση» και Γεν. Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου «Πυρρίχιος» κα Σαμψωνίδου Σοφία.

Τον Πρόεδρο του Ποντιακού Θεάτρου Δήμου Ασπροπύργου, κ. Ευσταθιάδη Δημήτριο

Για βίντεο με αποσπάσματα (εξωτερικής λήψης) από την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Ιεράς Μητροπόλεως πατήστε ΕΔΩ

1

2

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

IMG 0074

IMG 0077

IMG 0076

IMG 0077

IMG 0111

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

80

81

82

83

84

85

86

87

IMG 0563

88

89

90

91

IMG 0593

92

IMG 0609

IMG 0600

93

94

95

96

98

IMG 4587

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes