2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ι’ Λουκά στον Αγ. Γεώργιο Άνω Λιοσίων

Κυριακή23Δεκέμβριος2018

Ι’ Λουκά στον Αγ. Γεώργιο Άνω Λιοσίων

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Ι’ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναικός.

   Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι όπως ο Χριστός θεράπευσε την συγκύπτουσα ώστε να μπορεί να ατενίσει τον Ουρανό και τους συνανθρώπους της, με τον ίδιο τρόπο ανόρθωσε την κοινωνία των ανθρώπων, η οποία μέχρι τότε αδυνατούσε να ατενίσει εις τα άνω, παραμελούσε το πνεύμα και ήταν διαρκώς στραμμένη προς την φθαρτή ύλη. 

   Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήλο και την βαθιά πίστη της γυναίκας εκείνης. Προκειμένου να τιμήσει την ημέρα του Σαββάτου που ήταν αφιερωμένη στην δόξα του Θεού, παράβλεπε την ασθένειά της και προσέτρεχε στη συναγωγή. Αντίθετα, στις μέρες μας πολλοί είναι οι λεγόμενοι Χριστιανοί οι οποίοι προφασίζονται ανυπόστατες δικαιολογίες ώστε να μην συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής. Οφείλουμε λοιπόν, εάν θέλουμε να τιμούμε τον Κύριό μας, και δη την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, να μιμηθούμε το παράδειγμα της συγκύπτουσας και να μη λησμονούμε τα χριστιανικά μας καθήκοντα τα οποία θα μας οδηγήσουν στην ένωση με τον Θεό.

IMG 2601

IMG 2614

IMG 2616

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes