2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

ΙΔ’ Λουκά στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Κυριακή16Δεκέμβριος2018

ΙΔ’ Λουκά στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

   Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΔ’ Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ναού π. Ευάγγελο και τον Διάκονο π. Αγάπιο.

   Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του τυφλού. Όλη  η δράση του Κυρίου ήταν ένα έργο θυσιαστικής προσφοράς προς τους ανθρώπους με πίστη ή ακόμη και θετική προδιάθεση, που επιθυμούσαν να δεχτούν την ανεκτίμητη δωρεά Του. Σε αντίθεση με εκείνους που ενώ διέθεταν υγιή όραση, δεν μπορούσαν να δουν την θεϊκή προσφορά του Κυρίου μας, ένας σωματικά τυφλός, αλλά ψυχικά αγνός και προφανώς υγιής, στάθηκε ικανός και αυτόπτης μάρτυρας της μεγαλειώδους δωρεάς Του. Γι’ αυτό, την ώρα που ο Χριστός περνούσε από την Ιεριχώ, εκείνος, ο σωματικά τυφλός, προσέτρεξε εις συνάντησή Του και ζήτησε από Εκείνον την λύτρωση.

   Στις μέρες μας, χαρακτηριστική είναι η απουσία της πίστεως από τις ψυχές των ανθρώπων. Οι περισσότεροι πιστεύουν στον Χριστό με κριτήριο το ίδιον συμφέρον. Μα, ίδιον συμφέρον και Χριστός, αποτελούν έννοιες αντίθετες και η συνύπαρξή τους στην ψυχή του ανθρώπου, είναι συνθήκη οξύμωρη. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής την οποία και διανύουμε αποτελεί η αξιακή κρίση και πνευματική κατάπτωση που διακρίνει τον καθένα προσωπικά, αλλά και την κοινωνία μας. Για να μπορέσει να ανατραπεί η κατάσταση αυτή, οφείλουμε να στρέψουμε τα όμματα της ψυχής προς τον Λυτρωτή. Να αποτινάξουμε όλα όσα μας εμποδίζουν να δούμε το Φως, την Ελευθερία που μόνο ο Χριστός δύναται να προσφέρει.

   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σεβασμιώτατος στις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας όπου πλέον δεν υπάρχουν σύνορα. Συγκεκριμένα, είπε ότι αν υπήρχαν σήμερα οι ήρωες του ΄21, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και όλοι οι άλλοι, θα μας εντυπωσίαζε ο αγώνας που θα έδιναν ενάντια σε πρόσωπα και καταστάσεις, προκειμένου να προστατέψουν από κάθε είδους εισβολείς την ευλογημένη πατρίδα μας!

1

2

3

4

5

6

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes