2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΓ’ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

Κυριακή09Δεκέμβριος2018

Κυριακή ΙΓ’ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΓ’ Λουκά, ημέρα μνήμης του Αγίου Στυλιανού, όπου είχε την ευκαιρία και τη χαρά να ευχηθεί εκ του σύνεγγυς στον δραστήριο εφημέριο της ενορίας π. Στυλιανό Κομνηνό.

   Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του, ανεφέρθη στον πλούσιο νέο που δε κατάφερε να ενωθεί με το Θεό, τον οποίο και έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια. Παρά την σεμνή προσέγγιση του νέου προς τον Ιησού και την ειλικρινή πνευματική του αναζήτηση, ο νέος δεν κατόρθωσε να λύσει τα δεσμά της τυραννίας του πλούτου και των χρημάτων, και ως απόλυτος τελικά δούλος της μεγάλης του περιουσίας, επέλεξε να υπηρετήσει αυτήν, την επίγεια, κενή και πρόσκαιρη, παρά να κατακτήσει την ουράνια, την ουσιαστική και αιώνια. Είναι θλιβερό για τον άνθρωπο, είπε ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος, όταν η μεγάλη του περιουσία σε συνδυασμό με την απληστία του, τον καθιστά αδύναμο και σκλάβο, αντί για δυνατό και ελεύθερο.

2

3

4

5

6

7

8

   Παραμονή της εορτής του Αγίου Στυλιανού ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Δάφνης όπου και εκεί έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του στον εορτάζοντα και ακάματο εφημέριο του Ναού π. Στυλιανό Τομαή.

1

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes