2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό

Δευτέρα26Νοέμβριος2018

Τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό

   Ο εορτασμός της μνήμης ενός εκ των Μεγάλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, καθώς και των  Ονομαστηριών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ολοκληρώθηκε σήμερα, ανήμερα της εορτής, με Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

   Στην Ιερά Πανήγυρη χοροστάτησε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, συλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου του Θεοφιλεστάτου Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμεντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεώς μας, Ιερέων και Διακόνων.

   Στον λαμπρό εκκλησιασμό συμμετείχαν ακόμη αντιπροσωπείες από τις Ιερές Μονές Ταξιαρχών, Μυρτιδιωτίσσης, Αγίου Σωφρονίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Στεφάνου και Αγίου Δημητρίου μετά των Γεροντισσών τους. 

   Ιδιαίτερη τιμή για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, χαρά και ευλογία για το συμπανηγυρίζον ποίμνιο, αποτέλεσε η σεμνή παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Καλλινίκου, που παρευρέθη προκειμένου να ευχηθεί από κοντά και αυτοπροσώπως στον Επίσκοπό μας.

   Ομιλητής του Θείου κηρύγματος της εφετινής εορτής ήταν ο Θεοφιλέστατος κ. Κλήμης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ικανής και άξιας Αρχιεροσύνης και Ιεροσύνης με σημείο αναφοράς τη σπάνια μορφή, σε ήθος και πνεύμα, του Ιερού Χρυσοστόμου. Ο Θεοφιλέστατος, αφού εξύμνησε τον τιμώμενο Άγιο, αναφέρθηκε με λόγια εγκωμιαστικά στον εορτάζοντα Αρχιερέα, που επαξίως, όπως χαρακτηριστικά είπε, φέρει το όνομα του Αγίου.

   Πριν την απόλυση τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Αρχιερέων, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου, Μαγνησίας κυρού Χρυσοστόμου και Πειραιώς κυρού Γεροντίου ο οποίος κοιμήθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Χρυσοστόμου.

   Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως και εφημέριος του Ναού, π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, εξέφρασε θερμές ευχές εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, ενώ ο μικρός Μιχαήλ, κατηχητόπουλο του Μικρού Κατηχητικού του Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, ευχήθηκε αντίστοιχα και ευχαρίστησε εκ μέρους των Κατηχητικών του Καθεδρικού.

   Ο Επίσκοπός μας, μιλώντας με βαθιά ικανοποίηση, ευχαρίστησε πρωτίστως τον Άγιο Θεό που μας αξίωσε για άλλη μια χρονιά να συνεορτάσουμε ως οικογένεια· ευχαρίστησε δεόντως και από καρδιάς τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας μας, πνευματικό μας πατέρα και στήριγμα, όπως είπε, για την ευλογημένη παρουσία του, τους αδελφούς αγίους Αρχιερείς που τον τίμησαν, τους Ιερείς και Διακόνους, τις αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών, τα μέλη του Ιερού Αναλογίου, τους Επιτρόπους του Ιερού Ναού, όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή του πανηγυρικού διήμερου εορτασμού και βέβαια το Εκκλησίασμα, την πνευματική οικογένεια της Μητροπόλεώς Αττικής και Βοιωτίας, που με σεβασμό και αγάπη εξέφρασε τις ευχές της και εκδήλωσε την συνοχή της.

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τράπεζα παρετέθη στους Κληρικούς και τις αντιπροσωπείες των Ιερών Μονών.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

55

54

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

   Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης και Κληρικοί ακολούθησαν τον Μακαριώτατο με τον οποίο και μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων για την τέλεση νεκρώσιμου Τρισαγίου, επί του μνήματος, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου.

71

72

73

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes