2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Δομβραίνα και στη Ροδόπολη

Πέμπτη08Νοέμβριος2018

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Δομβραίνα και στη Ροδόπολη

   Σε κατανυκτικό, κατά την εσπέραν και εν συνεχεία, σε άκρως πανηγυρικό κατά την πρωίαν, κλίμα, εορτάσθηκε η μνήμη του λαοφιλούς Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του πανηγυρικού Εσπερινού στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στη Δομβραίνα Βοιωτίας και αντιστοίχως, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό  Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως Αττικής, όπου και βρίσκεται παρεκκλήσιο του τιμώμενου Αγίου.

   Ο Επίσκοπός μας, στις ομιλίες του, ανεφέρθη στην αυτοθυσία και την αγνότητα της ψυχής, χαρακτηριστικά που διέκριναν την Αγία φυσιογνωμία, αλλά και τις θαυμαστές εμφανίσεις του Μεγαλομάρτυρος. Ο Άγιος Δημήτριος βίωνε και μετουσίωνε τα υπό του Αποστόλου Παύλου λεγόμενα,  ο οποίος κήρυττε ότι όποιος θέλει να αθληθεί, θα λάβει το στέφανο της δόξης του Θεού, εάν πρωτίστως έχει αθληθεί νομίμως, και προέτρεπε τους Χριστιανούς να ενδυθούν την αρματωσιά του Θεού για να μπορέσουν να αντισταθούν στα στρατηγήματα του διαβόλου, ενάντια σε αρχές και εξουσίες του σκότους. 

   Τη βαριά αυτή αρματωσιά της αυταπάρνησης και της σύνεσης έφερε εκουσίως και ενσυνειδήτως ο Άγιος. Με βαθιά την επίγνωση της Χριστιανικής του αποστολής, κατάφερε ο Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους του να γνωρίσουν τον Χριστό, το Φως της αλήθειας του Θεού, αλλά και να υπομείνει μέχρι τέλους, το νικηφόρο μαρτύριό του. 

   Ο Σεβασμιώτατος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εξελίξεις των ημερών μας, επί του θέματος της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, τονίζοντας ότι αυτά που ζούμε, ακούμε και μαθαίνουμε δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας. Η Ελλάδα μας, αν παρέμεινε Ελλάδα, το οφείλει στην τροφό του Γένους, την Ορθόδοξη Εκκλησία! Δυστυχώς, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, είπε μεταξύ άλλων, αν δεν ενδυθούμε κι εμείς την αρματωσιά του Θεού, μιμούμενοι το τόσο επίκαιρο παράδειγμα του Αγίου, θα οδηγηθούμε σύντομα σε εθνική παραλυσία.

Από τον Εσπερινό 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

1

2

3

4

5

6

7

8

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes