2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Α’ Κυριακή Λουκά στη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στη Σταμάτα Αττικής

Κυριακή07Οκτώβριος2018

Α’ Κυριακή Λουκά στη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στη Σταμάτα Αττικής

            Με κατάνυξη εορτάσθηκε και τιμήθηκε η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα στη πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της, στη Σταμάτα Αττικής, σήμερα Α’ Κυριακη Λουκά.
            Αφ’εσπέρας τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Αγίας εικόνος της Παναγίας μας στον περίβολο της Ιεράς Μονής και ακολούθως εψάλη η Ακολουθία της Αρτοκλασίας.

1

2

IMG 0092

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

            Σήμερα, ανήμερα της εορτής, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης, συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα του Επισκόπου μας, ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εγκωμίασε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου κάνοντας συνάμα αναφορά και στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας.
            Στην Ιερά Μονή προϊσταται πνευματικά ο π. Αντώνιος Γιαννουκάκος, αδελφός κατά σάρκα της μακαριστής Γερόντισσας της Μονής, Βρυαίνης, ο οποίος και αρτίως επιμελήθηκε την Ιερά πανήγυρη.  

1

2

3

4

5

6

IMG 0227

7

8

9

10

11

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes