2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή προ της Υψώσεως στον Καθεδρικό και Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών

Κυριακή23Σεπτέμβριος2018

Κυριακή προ της Υψώσεως στον Καθεδρικό και Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών

            Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

            Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναλύοντας ιδιαιτέρως τη φράση "καὶ καθὼς Μωυσῆς ὕψωσεν τὸν ὄφιν ἐν τῇ ἐρήμῳ, οὕτως ὑψωθῆναι δεῖ τὸν υἱὸν τοῦ ἀνθρώπου". Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Θεός έδωσε εντολή στον Μωυσή να ανέβει σε όρος υψηλό και με χάλκινο φίδι να σχηματίσει το σημείο του Σταυρού, βεβαιώνοντας τον ότι εάν οι Ισραηλίτες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους προς εκείνον, θα σώζονται από τα φαρμακερά φίδια. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε προεικόνισμα της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους. Ο Σταυρός είναι το σημείο εκείνο πάνω στο οποίο υψώθηκε ο Χριστός· τα φίδια συμβολίζουν τους πειρασμούς και τα προβλήματα που μας κατατρώγουν, τα οποία αποφεύγουμε και νικάμε μόνον όταν είμαστε στραμμένοι προς Εκείνον, τον σταυρωθέντα Χριστό. Δυστυχώς, πολλοί είναι οι λεγόμενοι Χριστιανοί, οι οποίοι παραμένουν προσκολλημένοι στον τύπο αγνοώντας την ουσία. Πολλοί  αρέσκονται στη γνώμη των άλλων ξεχνώντας ότι η αποστολή ενός Χριστιανού είναι η εξής: να ζει, να υπάρχει και να αναπνέει για να αρέσει στον Χριστό.

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

            Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων, τα οποία στις ημέρες μας αποτελούν τον μοναδικό φορέα ικανό για τη διάδοση των αρχών της πίστεώς μας, είπε ο Ποιμενάρχης μας. 
            Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τα παρευρισκόμενα  παιδιά  να μιμηθούν το παράδειγμα της μέλισσας. Όπως αναφέρει κι ο Άγιος Βασίλειος, η μέλισσα είναι ικανή να διακρίνει το καλό από το κακό, και πάντοτε επιλέγει το ευλογημένο, το όμορφο, το αγνό με αποτέλεσμα να χαρίζει σε εμάς το αγνό μέλι και το καθαρό κερί. Αντιθέτως, η όμοιά της σφήκα πηγαίνει στα ακάθαρτα και έχει τη φωλιά της ακατάστατη και ακάθαρτη, είπε, αποτρέποντας τα παιδιά από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κλείνοντας, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε στις Κατηχήτριες και τα κατηχητόπουλα  καλή και γόνιμη κατηχητική χρονιά.

17

14

20

42

21

22

23

24

25

26

Από τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών στον  Ι.Ν. Υπαπαντής Μαρκοπούλου 

30

31

Από τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών στον Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Ασπροπύργου 

33

32

34

Από τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου

 41

Από τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών στον Ι.Ν. Ταξιάρχη Ασπροπύργου 

IMG 3387 1

IMG 3389 1

Από τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Ασπροπύργου 

image4

image5

Από τον Αγιασμό για την έναρξη των κατηχητικών στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Μαγούλας

IMG 5ce357e602edf799da8f49c9b3662616 V 1

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes