2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας στις Ιερές Μονές Παναχράντου Μεγάρων και Μαραθόκαμπου Σάμου

Παρασκευή21Σεπτέμβριος2018

Η εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας στις Ιερές Μονές Παναχράντου Μεγάρων και Μαραθόκαμπου Σάμου

            Με κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων, παραμονή και ανήμερα της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

            Ο Εσπερινός της Θεομητορικής εορτής, της πρώτης του εκκλησιαστικού έτους, τελέσθηκε εχθές, από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεώς μας, ενώ στην Ακολουθία παρέστη και ο Δήμαρχος Μεγάρων, καθώς βέβαια και πλήθος πιστών. 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

15

11

16

12

14

13

            Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου, της εορτής που «χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ», τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Καλλίνικο. Συλλειτουργοί του Αρχιεπισκόπου μας ήταν οι Αρχιερείς, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Φώτιος, ο Θεοφιλέστατος Γαρδικίου κ. Κλήμης ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο, Ιερείς και Διάκονοι. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Φώτιος αναφερόμενος στο πρόσωπο  της Υπεραγίας Θεοτόκου κάνοντας συγχρόνως και μικρή μνεία στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χρυσόστομο, κτήτορα της πανηγυρίζουσας Μονής του οποίου η Εξόδιος Ακολουθία είχε διαβασθεί σαν σήμερα, προ οκτώ ετών.

            Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Αγίας  εικόνος στον περίβολο της Ιεράς Μονής, όπου πριν το τέλος, εψάλη Τρισάγιο επί του μνήματος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

            Ακολούθως, η μοναστική αδελφότητα υπό τη Γερόντισσα Μαριάμ παρέθεσε μοναστηριακή τράπεζα στους προσελθόντας πανηγυριστές.

            Στις εορταστικές Ακολουθίες παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος. Με το πέρας δε, της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Επίσκοπός μας κήρυξε το Θείο Λόγο αναπτύσσοντας ομιλία με θέμα το  "ὅπου γὰρ βούλεται Θεός, νικᾶται φύσεως τάξις"

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

            Με τη δέουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Γενέθλιο της Παναγίας στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην ακριτική Σάμο,  ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου π. Αγαθαγγέλου Σαμαρά.

2

3

4

5

6

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes