2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της Κατασκήνωσης στον Καθεδρικό

Δευτέρα17Σεπτέμβριος2018

Σύναξη των Κατηχητών και των Στελεχών της Κατασκήνωσης στον Καθεδρικό

            Ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η καθιερωμένη κάθε Σεπτέμβριο, συνάντηση των Κατηχητών της Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

            Στην συνάντηση που στόχο έχει την ενημέρωση των Κατηχητών σχετικά με το πρόγραμμα της χρονιάς, τη διδακτέα ύλη, τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες των Κατηχητικών Σχολείων, ο Σεβασμιώτατος, έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για το νέο έτος και σκιαγράφησε τις προοπτικές. Παράλληλα, ενεθάρρυνε τους Κατηχητές αναφερόμενος στη σημαντικότητα του έργου της κατήχησης, αλλά και της διαμόρφωσης της παιδείας μέσα από τον εξαιρετικά σημαντικό για τις ημέρες μας φορέα των Κατηχητικών Σχολείων. 

1

            Στο πλαίσιο αυτό ο Επίσκοπός μας, έδωσε το λόγο στην Πρεσβυτέρα Ευσεβία Σφακιανάκη η οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διδακτέας ύλης για τη φετινή χρονιά για το Μέσο και Κατώτερο Κατηχητικό, στην κατηχήτρια Ευαγγελία Ψαρομμάτη η οποία αναφέρθηκε σε ενδεικτική θεματολογία που αφορά στο Μεγάλο Κατηχητικό και στον Πρεσβύτερο π. Λεωνίδα Πίττο ο οποίος ενημέρωσε του Κατηχητές για την επικείμενη έκδοση του πρώτου βοηθήματος με συγκεκριμένη θεματολογία. 

2

3

4

            Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια μίλησε για το εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιήθηκε στις φετινές κατασκηνώσεις «Περιβόλι της Σουμελά» 2018, οι οποίες και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια του κατηχητικού έργου. Ολοκλήρωσε τέλος την ενημέρωσή του προς τους Κατηχητές με πληροφόρηση σχετικά με την φετινή μεγάλη εορταστική εκδήλωση των Χριστουγέννων παροτρύνοντας τους να συμμετέχουν ενεργά και σε αυτό το έργο και διακόνημα της Εκκλησίας μας.

            Με την ευκαιρία της συναντήσεως, οι κατηχήτριες του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών, παρουσίασαν τη δημιουργία παιχνιδιού γνώσεων (με τη μορφή καρτών τύπου taboo) που έφερε στο εξωτερικό της συσκευασίας την εικόνα Έλληνος ζωγράφου εμπνευσμένη από το «κρυφό σχολειό», το οποίο και προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο. Ο Επίσκοπός μας, αφού το έλαβε, με συγκίνηση ευχαρίστησε τους δημιουργούς και έδωσε ευχή ώστε το παιχνίδι να διατεθεί στα Κατηχητικά της Μητροπόλεώς μας.

5

9

6

7

8

            Η συνάντηση έληξε με την απονομή των διορισμών προς τους Κατηχητές εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας για την σχολική χρονιά 2018-19 στις κατά τόπους ενορίες.

10 

            Αμέσως μετά, έλαβε χώρα αντίστοιχα, η συνάντηση με τους Ομαδάρχες, τις Ομαδάρχισσες, τους Αρχηγούς και τα στελέχη της Κατασκήνωσης της Μητροπόλεώς μας «Περιβόλι της Σουμελά» 2018.

            Ο Επίσκοπός μας έκανε μια συνολική αξιολόγηση των δύο κατασκηνωτικών περιόδων κοριτσιών και αγοριών, καθώς και ένα σύντομο απολογισμό του έργου. Μίλησε για τις δυσκολίες που ενδεχομένως παρουσιάστηκαν, για την -συν Θεώ- αντιμετώπισή τους και κυρίως για την ωφέλεια που αποκόμισαν τα φιλοξενούμενα παιδιά, καθώς και την ηθική ικανοποίηση με την οποία αμείφθηκαν οι συμμετέχοντες Ομαδάρχες και συντελεστές. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη συμβολή της κατασκήνωσης στην προσπάθεια για Ελληνορθόδοξη εκπαίδευση των παιδιών μας και έκανε σαφές ότι οι προοπτικές δραστηριοτήτων όπως αυτή, είναι μεγάλες και εξαιρετικά σημαντικές για την Εκκλησία και το ποίμνιο. Κάλεσε δε, τα νεαρά στελέχη, να αντιμετωπίσουν τις δράσεις αυτές, όχι σαν κάτι πρόσκαιρο, αλλά σαν κάτι μόνιμο και δημιουργικό, ικανό να ενταχθεί στη ζωή τους, πλησιάζοντας με τον τρόπο αυτό την Εκκλησία και τον ίδιο τον Χριστό μας.

            Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες ευχαριστίες από και προς τον Ποιμενάρχη μας, τα στελέχη και όλους τους συμμετέχοντες στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Περιβόλι της Σουμελά» 2018.

11

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes