2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής

Κυριακή16Σεπτέμβριος2018

Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής

            Παρουσία των μαθητών όλων των ηλικιών, παλαιοτέρων και νέων, της χορωδίας της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Πάτριον Αναλόγιον» καθώς και του αντίστοιχου Γυναικείου Χορού τελέσθηκε σήμερα, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου, η Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του νέου έτους των Μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής.

            Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με τον Πρεσβύτερο π. Αλέξανδρο Αναστασιάδη, παρουσία Ιερέων των όμορων ενοριών Ασπροπύργου.

            Ο Επίσκοπος μας, απευθυνόμενος  στο διδάσκαλο και καθηγητή της βυζαντινής μουσικής κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο καί στους παρόντες χορωδούς, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο στο οποίο συνεισφέρουν προς Δόξαν Θεού, αλλά και στην προσωπική, ψυχική και πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν μέσα από αυτή τους την δραστηριότητα. Η ικανότητά μας, είπε, να υμνούμε τον Κύριο είναι χάρισμα, που επιβάλλεται να αξιοποιείται, να μοιράζεται, να επικοινωνείται. Οι ιερές ψαλμωδίες και οι ύμνοι αποτελούν στοιχείο αναπόσπαστο της εκδήλωσης της λατρείας μας προς τον Θεό, ζωτικό στοιχείο της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως και πηγή ψυχικής και πνευματικής ανάτασης, χαράς, ξεκούρασης και γαλήνης.

            Η ενεργή συμμετοχή σε οιαδήποτε εκπαιδευτική, πνευματική και ψυχαγωγική δραστηριότητα της Μητροπόλεως μας, αποτελεί αυτή την ώρα ένα πολύτιμο δώρο για εμάς και τα παιδιά μας, αφού η εκπαίδευση μέσα από τα σύγχρονα και κατευθυνόμενα συστήματα τείνει να γίνει στις μέρες μας έως και επικίνδυνη. Η χρήσιμη γνώση και η ουσιαστική παιδεία που παρέχεται στους κόλπους της Εκκλησίας μέσα από δράσεις όπως τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, τα Κατηχητικά Σχολεία, τις Κατασκηνώσεις και τις παράλληλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, είναι αυτή που θα οικοδομήσει έναν υγιή εσωτερικό ψυχικό και πνευματικό κόσμο στα παιδιά μας, είπε, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος και ευχήθηκε για καλή δύναμη και υγεία σε όλους.
 
Τα μαθήματα θα παραδίδονται και φέτος στις αίθουσες διδασκαλίας των Ιερών Ναών:
- Αγίου Νικολάου Αχαρνών κάθε Δευτέρα &
- Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου κάθε Πέμπτη.
 
            Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής είναι δράση που οργανώνεται και παρέχεται για πολλοστή συνεχή χρονιά από την Ιερά Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας εντελώς δωρεάν προς όλους τους συμμετέχοντες. 

 

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes