2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλης στη Χίο

Σάββατο04Αύγουστος2018

Ο εορτασμός της Αγίας Μαρκέλλης στη Χίο

            Η μνήμη της λαοφιλούς Αγίας Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος τιμήθηκε με την πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την αγιοτόκο Χίο.

            Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα και τόπο μαρτυρίου της Αγίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος παρέστη συμπροσευχόμενος, ενώ την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Παρθενομάρτυρος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Νένητα.

            Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην αρετή της αγνότητας. Η Αγία Μαρκέλλα αγωνίστηκε να διατηρήσει την παρθενία της ακέραια, παρά τις προσπάθειες του ίδιου της του πατέρα να την ατιμάσει. Η ασέβεια που χαρακτήριζε τον αδίστακτο άνδρα, τον «ανέδειξε» σε παιδοκτόνο, αφού δεν δίστασε να οδηγήσει την Αγία κόρη του σε ένα απόμερο σημείο του νησιού και να την αποκεφαλίσει ο ίδιος.

            Την παρθενία ωστόσο κατείχε και η συνεορταζομένη Αγία Μαρία η Μαγδαληνή, την οποία η Εκκλησία μας ονομάζει Ισαπόστολο και Παρθένο, φράττοντας τα στόματα όσων κακοηθών τολμούν να αμφισβητούν την αγνότητά της.

            Ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε και στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών που έχουν βυθίσει τη χώρα στο πένθος, τα σχετικά με τις ολέθριες πυρκαγιές στα προάστια της Αττικής, που κόστισαν όχι μόνον περιουσίες, αλλά και την πολύτιμη ζωή αρκετών συνανθρώπων μας. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο Θεός ούτε εκδικείται, ούτε τιμωρεί. Όλα όσα συνέβησαν αποτελούν δείγμα της οργής του ίδιου του ανθρώπου κατά του ανθρώπου και συνέπεια αδιαφορίας, αστοχίας και αλαζονείας. Η καταστροφή αυτή, είπε, ωστόσο, πρέπει να μας φέρει σε επίγνωση και να αποτελέσει για εμάς αφορμή μετανοίας, καθώς δίχως αυτήν, η πατρίδα μας ενδέχεται να γνωρίσει δυστυχώς, κι άλλες παρόμοιες καταστάσεις. 

            Τέλος, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε οι πρεσβείες των Αγίων Μαρκέλλης και Μαρίας της Μαγδαληνής να σκεπάζουν τον χιακό λαό, αλλά και την πολυπαθή πατρίδα μας.

Από τον Εσπερινό

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

19

21

20

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

22

23

24

25

26

27

28

29

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes