2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Η' Ματθαίου στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών

Κυριακή22Ιούλιος2018

Κυριακή Η' Ματθαίου στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών

            Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάσθηκε σήμερα, Κυριακή Η' Ματθαίου, η ημέρα μνήμης του Αγίου Παγκρατίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

            Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο θαυμαστό γεγονός του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων και στον εν συνεχεία χορτασμό του πλήθους των ανθρώπων που ακολουθούσε τον Κύριο, όπως αυτό περιγράφεται στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, ο Χριστός δεν άφησε τον κόσμο να φύγει, όπως Του ζήτησαν οι μαθητές Του σκεπτόμενοι την ταλαιπωρία που θα υφίσταντο οι άνθρωποι αυτοί μέχρι να φτάσουν στα απομακρυσμένα χωριά τους. Τα αδύνατα όμως για τους ανθρώπους είναι δυνατά για τον Θεό. Ο Ιησούς δεν θα άφηνε το πιστό αυτό πλήθος που Τον ακολούθησε προσδοκώντας σε μια θαυματουργική θεραπεία να αποχωρήσει «νηστικό» και απογοητευμένο. Αντιθέτως, «εχόρτασε» το πιστό συγκεντρωμένο πλήθος «ἦσαν ἄνδρες ὡσεὶ πεντακισχίλιοι χωρὶς γυναικῶν καὶ παιδίων» τόσο με την υλική τροφή την απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό, όσο και με την πνευματική, την εξίσου ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ψυχή. Ο Κύριος, με μία Του μόνο εντολή, επιτέλεσε ένα τόσο θαυμαστό για τα ανθρώπινα δεδομένα σημείο, για να μην απογοητεύσει τον αγαπητό Του άνθρωπο, τον πιστό Του ακόλουθο. Το γεγονός αυτό της ικανοποίησης του πιστού ανθρώπου με πνεύμα, αλλά και με τροφή, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για εμάς, σήμερα. Βασική αρχή, η καρδιακή πίστη, αυτή που έπεισε τον ίδιο τον Θεό να θαυματουργήσει για άλλη μια φορά, για χάρη του ανθρώπου. 

            Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας εις ένδειξη συμβολισμού του θαυμαστού γεγονότος του πολλαπλασιασμού των άρτων.

IMG 7962

IMG 7963

IMG 7961

IMG 7951

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes