2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής

Κυριακή08Απρίλιος2018

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής

            Το Αναστάσιμο Μήνυμα του Ευαγγελίου ακούσθηκε σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες κατά την τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, σήμερα το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντους στη Λυκόβρυση Αττικής.
            Το Καθολικό της Ιεράς Μονής άνοιξε και φέτος, σε ατμόσφαιρα αναστάσιμης χαράς, για να υποδεχτεί το πλήθος των πιστών που προσέρχεται κάθε χρόνο στην κατανυκτική αυτή Ακολουθία. Η σημερινή ημέρα είναι η μοναδική, μαζί με την ημέρα τους εορτασμού της μνήμης της Οσίας, κατά την οποία το Καθολικό της Μονής φιλοξενεί τους πιστούς. Τον Εσπερινό ακολούθησε η Αναστάσιμη λιτανεία Ιερών λειψάνων πέριξ του μοναστηριού, συνοδεία των κληρικών μας και της μοναστικής αδελφότητας -υπό της Γεροντίσσης αυτής Αρσενίας- που έψαλλε Αναστάσιμους Ύμνους σε συνδυασμό με την ρυθμική κρούση του μοναστηριακού ταλάντου. Οι πιστοί που συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Μονής αμέσως μετά τη λιτανεία, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τα Άγια λείψανα, που παραδοσιακά τίθενται σε προσκύνημα την ημέρα αυτή.
            Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, έμπροσθεν της μεγαλοπρεπούς παραστάσεως της Σταυρώσεως στο προαύλιο του μοναστηριού, μίλησε για το υπέρτατο συναίσθημα της πληρότητας και της διαυγούς χαράς που νιώθει ο άνθρωπος, αυτός που γνωρίζει, βιώνει και αντικρίζει αενάως τη λάμψη του Αγίου φωτός της Αναστάσεως. Η εμπειρία και η γνώση της Αναστάσεως του Χριστού, ανάγουν τον πιστό άνθρωπο σε ένα επίπεδο πέραν των κοσμικών. Κι αυτό εξηγείται και ερμηνεύεται, αφού πρόκειται για συναίσθημα ανώτερο, που μοιραία «παρασύρει» τον άνθρωπο μακριά από τα του κόσμου. Στην ερώτηση ενός σύγχρονου Πιλάτου, ο έχων την γνώση, αλλά έστω και την καλή πρόθεση για γνωριμία με τον Αναστάντα Χριστό, θα επιλέξει να δοθεί  χάρη στον αδίκως κατηγορούμενο Ιησού. Δυστυχώς και σήμερα, εμείς, όχι μόνον δεν γνωρίζουμε, αλλά δεν διαθέτουμε ούτε την πρόθεση εκείνη που θα μας οδηγήσει στη σωστή επιλογή. Επιλέγουμε Βαραββά, έναντι Χριστού, επιλέγουμε τον εγκληματία, έναντι του αθώου. Οι επιλογές μας, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, καταδεικνύουν σε μεγάλο βαθμό τους λόγους για τους οποίους βρισκόμαστε σήμερα στη δυσχερή αυτή κατάσταση. Όταν αυτό αντιστραφεί, όταν η ψυχή μας πλημμυρίσει από το Φως του Χριστού, τότε δίχως αμφισβήτηση οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα φέρουν την ειρήνη, την αγιότητα, τη σωτηρία. 
            Ο Επίσκοπός μας, μαζί με τις ευχές του, μοίρασε στους παρευρισκόμενους πασχαλινά αυγά χάριν ευλογίας.

1ioj

3OJ

2ijo

3ioj

4oij

5oij

6oi

7ioj

8ioj

9fh

10dfg

11oi

12jio

13ioj

14ijo

15oi

16fh

17fh

18dfg

19dg

20dfg

21joi

22jio

23ioj

24dg

25ioj

26fg

27dgf

28dsf

29dgf

31hui

32hui

33hiu

34iuh

35i

36rg

37fh

38fd

39df

40dg

41oij

42ijo

43ijo

44hi

45hu

46uh

47oi

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes