2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό

Πέμπτη05Απρίλιος2018

Η Ακολουθία των Αγίων Παθών στον Καθεδρικό

            Σε κλίμα συγκινήσεως τελέσθηκε απόψε χοροστατούντος του Επισκόπου μας, κ. Χρυσοστόμου, η Ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου μας στον Όρθρο της Μεγάλης Παρασκευής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
 
            Ο σταυρικός θάνατος, η πιο ατιμωτική μορφή θανατικής ποινής, ήταν ο τρόπος με τον οποίο απεφάσισαν οι Ιουδαίοι να "ευχαριστήσουν" τον Κύριό μας, τον Ευεργέτη τους, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του. Είναι συγκλονιστικό, είπε, να βλέπει κανείς τον ίδιο τον Θεό να υποφέρει, να πάσχει, να τον ειρωνεύονται, να τον σταυρώνουν και Εκείνος, να αντιμετωπίζει το Πάθος με τόση γενναιότητα, αλλά και τόση αγάπη προς τον άνθρωπο, ώστε ούτε το κεφάλι, ούτε το βλέμμα, να μη σηκώνει στους σταυρωτές Του.  
 
            Η Σταύρωση όμως του Χριστού μας, αδελφοί, επαναλαμβάνεται μέχρι τις μέρες μας, είπε, τονίζοντας ότι σταυρωτές του Κυρίου δεν ήσαν μόνον εκείνοι που τότε Τον οδήγησαν ή Τον ανέβασαν στον Σταυρό. Σταυρωτές είμαστε κι όλοι εμείς, που δεν επιτρέπουμε στον Κύριο, να είναι ο κυρίαρχος στη ζωή μας. Αντιθέτως, αν και είμαστε βαπτισμένοι στο όνομα Του, δυστυχώς, τα έργα μας, ο τρόπος επικοινωνίας μας με τους συνανθρώπους, η συμπεριφορά μας και ο εν γένει τρόπος ζωής μας, δεν συνάδει με την πορεία που Χαρισματικά μας προσφέρεται μέσω του Αγίου Bαπτίσματος. Με τη βάφτισή μας ενωθήκαμε με το σώμα του Χριστού, συχνά όμως, αφήνουμε στο περιθώριο τον Σωτήρα μας και πράττουμε όπως δεν αρμόζει σε Ορθόδοξο Χριστιανό, ξεχνώντας τις βασικές αρχές της Πίστεώς μας, την Αγάπη και τη Συγχώρεση. Γινόμαστε δικοί Του και στη συνέχεια Τον εγκαταλείπουμε, Τον προδίδουμε. Επιμένουμε στο «εγώ» μας, αρνούμενοι καθημερινά τον Χριστό. 
 
            Η σταυρική θυσία του Χριστού μας επισφραγίζει το ρηθέν ότι «οὐ γὰρ ἀπέστειλεν ὁ Θεὸς τὸν Υἱὸν εἰς τὸν κόσμον, ἵνα κρίνῃ τὸν κόσμον, ἀλλ' ἵνα σωθῇ ὁ κόσμος δι' αὐτοῦ». Ο Κύριος ταπεινώθηκε, έπαθε, ευτελίστηκε, αλλά αντιμετώπισε τα πάντα με συγχωρητικότητα και απέραντη αγάπη. Το αυτό, την αγάπη για τον πλησίον και την αυτοθυσία για το κοινό καλό, έχουμε καθήκον αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί να γνωρίσουμε, να κατανοήσουμε και τελικά με τη Χάρη Του να βιώσουμε και να εφαρμόσουμε. 
 
            Κλείνοντας, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε η σταυρική αγάπη του Χριστού, να μας συνοδεύει σε όλη την επίγεια πορεία μας και να αξιωθούμε να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.

1J 

3IN

4NIU

5NIU

IMG 1852

7IN

8G

9RG

10DV

11OO

12OI

13IO

14ONI

15ON

16ON

 18V 1

19DV

20DF

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes