2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σάββατο του Ακαθίστου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Σωφρονίου στον Κουβαρά

Σάββατο24Μάρτιος2018

Σάββατο του Ακαθίστου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Σωφρονίου στον Κουβαρά

            Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Άγιος Σοφρώνιος, στην πανηγυρίζουσα  ομώνυμη Ιερά Μόνη στον Κουβαρά Αττικής σήμερα, ανήμερα της εορτής του Ακαθίστου Ύμνου της Παναγίας μας, με προεξάρχοντα της πανηγύρεως τον Ποιμενάρχη μας σε κατανυκτικό κλίμα.
            Η απόλυτη αρμονία ήταν το χαρακτηριστικό της σημερινής -εξαιρετικής συμβολικής σημασίας για την Ορθοδοξία- συνάξεως. Οι συλλειτουργοί, οι Ιεροψάλτες, η ευταξία της μοναστικής αδελφότητας υπό τη Γερόντισσα Ειρήνη, αλλά και η πολυπληθής προσέλευση πιστών από τα Μεσόγεια, διαμόρφωσαν το απαιτούμενο κλίμα για την τέλεση της σημερνής μεγάλης εορτής.
            Η ομιλία του Επισκόπου μας  είχε αναφορά στην αστείρευτη ευεργεσία της μεγάλης εγγυήτριας, της Παναγίας μας, προς τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο ανά τους αιώνας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον ποιητή, εορταζόμενο Άγιο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, Άγιο Σοφρώνιο. Ο Ποιμενάρχης μας, δίχως να διστάσει, εκφράσθηκε με  ρεαλιστικότητα  προβληματίζοντας, αλλά και εντυπωσιάζοντας το εκκλησίασμα με την ειλικρινή του παρρησία για όλα όσα βιώνει ο λαός μας, υπετιότητι της  δίκης μας ανευθυνότητας, όπως χαρακτηριστικά είπε.
             Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον αγώνα του Αγίου Σωφρονίου λέγοντας πως ο παραλληλισμός με τους  σημερινούς Ιεράρχες θα ήταν ατυχής, αφού πολλοί από αυτούς δυστυχώς έχουν ισοπεδώσει -στο βωμό της δόξης και της υποταγής στους άρχοντες- κάθε θεσμό της Ορθόδοξης πίστης, ειδικά δε, όταν συλλειτουργούν και συμπροσεύχονται με αιρετικούς και μάλιστα παρευρίσκονται στις υποτιθέμενες λειτουργίες των παπικών.

1UI

2UI

3IU

4IU

5IUN

6NUI

7UIN

8NIU

IMG 1299

9G

10SD

11INU

12INU

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes