2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Δ’ Κυριακή Νηστειών στην Ι. Μ. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Σταμάτας

Κυριακή18Μάρτιος2018

Δ’ Κυριακή Νηστειών στην Ι. Μ. Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Σταμάτας

            Στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στη Σταμάτα Αττικής λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Ιωάννου της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Μονής π. Αντώνιο και τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο.
            Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας, αφού ανέλυσε τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμένου νέου, εστίασε στην αξία της προσευχής και της νηστείας. Συγκεκριμένα, είπε ότι η προσευχή κατέχει εξέχουσα θέση στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Η καρδιακή και με πίστη προσευχή εισακούεται από τον Θεό, ο οποίος και συντρέχει σε κάθε μας ανάγκη και παραστέκεται Αρωγός σε κάθε ανακύψαν ζήτημα. Σχετικά με την νηστεία, υπογράμμισε, ότι η έννοια της νηστείας, εκτός από την εγκράτεια στην τροφή και τις λοιπές αισθήσεις, περιλαμβάνει και την εγκράτεια στα λόγια, αλλά και ό,τι «ἐκ τῆς καρδίας ἐξέρχεται, κἀκεῖνα κοινοῖ τὸν ἄνθρωπον». Πολλοί πατέρες της ερήμου, οι οποίοι συνδύασαν με τη βοήθεια του Θεού τα Χαρίσματα αυτά, κατάφεραν να φτάσουν σε θεάρεστα ύψη αρετής και να αποκτήσουν την τέλεια επικοινωνία με τον Θεό.
            Ένας από αυτούς τους Αγίους Πατέρες της Ερήμου, υπήρξε και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Ιωάννης, ο συγγραφεύς της Κλίμακος. Η «Κλίμαξ» είναι ένα βιβλίο που αποτελείται από 30 κεφάλαια. Το κάθε κεφάλαιο συμβολίζει αντίστοιχα ένα πνευματικό σκαλοπάτι, με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, αλλά και εσωτερικής χαράς. Κορυφή της κλίμακος και στόχος του Χριστιανού δεν είναι άλλο από τον απόλυτο προορισμό του ανθρώπου, την ανάβαση στη Βασιλεία των Ουρανών. Στο βιβλίο της Κλίμακος αναφέρονται λόγοι περί αποφυγής κόσμου, υπακοής, ελεημοσύνης, ανεξικακίας και πολλών αρετών για τις οποίες έχουμε καθήκον σαν Χριστιανοί να αγωνιζόμαστε, ώστε να μας γίνουν κτήμα και βίωμα.

1OUH

2OIJ

3OIJ

4OIJ

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes