2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Τετάρτη29Νοέμβριος2017

Η εορτή του Ευαγγελιστού Ματθαίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

             Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου τελέστηκε η εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου.
            Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Επίσκοπός μας με Εσπερινή χοροστάσια και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
            Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  τόνισε  ότι ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, ο πρώην Τελώνης, όταν γνώρισε τον Χριστό μεταμορφώθηκε από ιδιοτελής, ατομιστής και πλεονέκτης σε άνθρωπο της προσφοράς, της συμπόνιας και της δοτικότητος. Ο Ποιμενάρχης μας ιδιαίτερα ευχήθηκε στον εορτάζοντα εφημέριο του Ιερού Ναού, π.  Ματθαίο Μαβίδη, να συνεχίσει αμετακίνητος στις αρχές με τις οποίες ξεκίνησε τη διακονία του. Σε ευχαριστώ, είπε χαρακτηριστικά, για την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύεις, την προσφορά σου στην Εκκλησία μας και τη συμπαράστασή σου στο ποίμνιο. Όσο έχεις σε προτεραιότητα -όπως ισχύει για όλους τους Ιερείς και Λειτουργούς του Κυρίου-  τον Χριστό και την Εκκλησία μας και μετά την οικογένεια σου, να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι Αυτός, ο ίδιος ο Χριστός, έχει την οικογένεια σου στα χέρια Του. Δεν είναι δική μας υπόθεση η οικογένεια μας, αλλά του Χριστού.

 Από τον Εσπερινό 

2IU

3UI

1UI

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία  

4UI

5UI

6UI

7UI

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes