2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Μυροφόρας, Ηγουμένης της Μονής Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής

Κυριακή10Σεπτέμβριος2017

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Μυροφόρας, Ηγουμένης της Μονής Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής

      Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γερόντισσας Μυροφόρας, Ηγουμένης της Μονής Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. Χρυσοστόμο.
      Ιερείς, πλήθος προσκυνητών της Μονής, συγγενείς και πνευματικοί αδελφοί της μακαριστής προσήλθαν να την ασπαστούν για τελευταία φορά.
      Ο Επίσκοπός μας στον επικήδειο λόγο του ανέφερε -μεταξύ άλλων- τα εξής: Η μακαριστή Γερόντισσα από νηπιακή ηλικία αγάπησε τον Κύριο και επί σειρά οκτώ δεκαετιών αγωνίστηκε ως αληθινή νύμφη Χριστού. Ήταν άνθρωπος ταπεινός, ανεξίκακος, ευγενικός, ελεήμων, γεμάτος αγάπη για το συνάνθρωπο. Ήταν όμως κυρίως, άνθρωπος με βαθιά, καρδιακή αγάπη για τον Χριστό μας. Υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση, μια αγωνίστρια  του μοναχικού βίου που σκοπός της ήταν να είναι ευάρεστη πρωτίστως στα μάτια του Κυρίου και δευτερευόντως στα μάτια των ανθρώπων.
      Η Γερόντισσα Μυροφόρα, κατά κόσμον Μαρία Τσιμπίκου, γεννήθηκε στο Βερβεράτο της Χίου το 1931. Ήταν θυγατέρα του Γεωργίου (μετέπειτα Γεωργίου Μοναχού) και της Αλεξάνδρας (μετέπειτα Άννας Μοναχής) και αυταδέλφη της μακαριστής Γερόντισσας Ευπραξίας, Προηγούμενης της Μονής Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου. Οι γονείς της αποφάσισαν να αφιερώσουν τη μικρή κόρη τους Μαρία που βρισκόταν ακόμη στη νηπιακή ηλικία των πέντε ετών, καθώς και την μόλις δύο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της Άννα, επτά ετών, στον Χριστό. Το 1936 λοιπόν τα δυο παιδιά εισήχθησαν στην Ιερά Μόνη του Αγίου Στεφάνου Ηρακλείου Αττικής όπου και πέρασαν το υπόλοιπο της ζωής τους. Εκεί γαλουχήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν ανάμεσα σε άγιες φυσιογνωμίες μοναζουσών, όπως αυτές των Γεροντισσών Αναστασίας, Αμβροσίας, Ευγενίας.
       Ευχόμαστε η ψυχή της μακαριστής γερόντισσας Μυροφόρας να καταταχθεί στην κατάσταση των δικαίων και ο Άγιος Θεός να αντικαταστήσει τον Αμπελώνα του με άξια πρόσωπα που να αγαπούν καρδιακά τη μοναχική πολιτεία. 

1OJDFHOI

2INOUFBXNU

3IUCccHN

4IUFHIU

5UICGH

6NUIFIUN

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes