2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας

Δευτέρα04Σεπτέμβριος2017

Η εορτή της Παναγιάς της Προυσιώτισσας

      Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Τσακό Αθηνών ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμήν της Συνάξεως της Παναγίας μας της Προυσιωτίσσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γεροντίου.
      Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Προυσιωτίσσης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Καλλινίκου με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς, κ. Γεροντίου. Στην λιτανεία της Ιεράς Εικόνος συμμετείχαν οι Ιερείς, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, νέοι και νέες ενδεδυμένοι με παραδοσιακές στολές, καθώς και πλήθος πιστών. 

1DFBEBB

2SFVVVVSV

3DVAE

4FDSSVSV

5DBDBDDS

      Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, περιστοιχούμενος από κληρικούς.
      Στη σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ειρωνεία που συντελείται στις μέρες μας από δεδηλωμένους αθέους πολιτικούς, οι οποίοι αν και μεριμνούν για την ψήφιση αντιρατσιστικών νόμων, έχουν βαλθεί με μένος εναντίον της Ορθοδοξίας και κάθε πιστού της τέκνου. Επίσης, υπενθύμισε ότι όλα αυτά συμβαίνουν με δική μας ευθύνη, καθώς πολλοί Χριστιανοί των ημερών μας προτιμούν να ζουν τυπολατρικά και μόνο για τα μάτια του κόσμου, έχοντας ξεχάσει τον πρωταρχικό τους στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ένωση τους με τον Θεό.
      Στο τέλος της ομιλίας του, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη π. Ευθύμιο, να έχει ψυχική και σωματική υγεία με κάθε καλό για τη συνέχεια στο πνευματικό έργο το οποίο διακονεί ως Ιερέας σαράντα και πλέον χρόνια.

6DGNDND

7FGNDNDN

8FNFYR

9DFBSBB

10DTHTDDT

11JOSOGEOIN

12SGGGR

13SFSB

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes