2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Ποιμενάρχης μας στην εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως Πειραιώς

Κυριακή14Μαϊος2017

Ο Ποιμενάρχης μας στην εορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως Πειραιώς

      Στην αίθουσα Σμυρναίων του Δήμου Νικαίας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος για τη λήξη των μαθημάτων.
      Παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Κατηχητικών, μας μετέφεραν στις ημέρες της καταστροφής στη Μικρά Ασία. Ανέβασαν έργο με αναφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το οποίο συγκίνησε όλους τους θεατές, με τον αυθορμητισμό των παιδιών που το απέδωσαν.   Ακούστηκαν ποιήματα για τις αλησμόνητες πατρίδες και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί της πατρίδος μας. Παρόντες ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο Επίσκοπος μας, κληρικοί και πιστοί από τα εκκλησιάσματα των ενοριών της Μητροπόλεως Πειραιώς. 
      Την εορτή έκλεισε ο οικείος Ιεράρχης επιλογίζοντας, ο οποίος ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι τα Κατηχητικά Σχολεία, ως κρυφά σχολεία των ημερών μας, είναι αυτά τα οποία θα κρατήσουν ζωντανή την παρουσία πίστεως και έθνους. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός της τιμητικής διακρίσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Γερόντιο προς τον Επίσκοπο μας, ο οποίος και υπήρξε ενορίτης, κατηχητόπουλο και Κατηχητής των ενοριών της Μητροπόλεως Πειραιώς. Ο Μητροπολίτης μας συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς  για την απρόσμενη διάκριση προς το πρόσωπο του και απευθυνόμενος στους Κατηχητές χαρακτηριστικά είπε «να έχετε επιμονή και υπομονή σε αυτό το οποίο υπηρετείτε. Να είστε βέβαιοι πως ότι φυτεύετε πνευματικά, σίγουρα θα καρποφορήσει και αυτό θα μείνει στις επόμενες γενεές».
      Ο Επίσκοπος μας ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τα άξια στελέχη της Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Αρχιερατικό Επίτροπο και υπεύθυνο των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κοντογιώργη και την υπεύθυνη Κατηχήτρια, κ. Δώρα Νικολαΐδη για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την αρτιότητα αυτής της εκδηλώσεως.

1IUNSRGUI

2UINGIIUUIU

3IUGIUIU

4ISURGUISUI

5IUGIUDIU

6IUFUIDUI

7IUDRHIUS

8IUDRHUIS

9IUDHIUIU

10SGSIGIU

Για περισσότερα εδώ

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes