2b.jpg

Κυριακή Στ' Ματθαίου και μνήμη της Αγίας Μαρκέλλης στη Χίο

Κυριακή04Αύγουστος2024

Κυριακή Στ' Ματθαίου και μνήμη της Αγίας Μαρκέλλης στη Χίο

   Για τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Παρθενομάρτυρος Μαρκέλλης της Χιοπολίτιδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην γενέτειρα της Αγίας, νήσο Χίο.

AgiaMarkella 600x848

    Χθες το απόγευμα, στο σημείο του μαρτυρίου της Αγίας στην Βολισσό τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Αγίων Πατέρων, Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο.

AG MARKELLA 24 3 of 10

AG MARKELLA 24 1 of 10

AG MARKELLA 24 2 of 10

AG MARKELLA 24 4 of 10

    Σήμερα, Κυριακή Στ' Ματθαίου, στον Ιερό Ναό Οσίας Ματρώνης στην Χώρα Χίου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.

AG MARKELLA 24 5 of 10

AG MARKELLA 24 6 of 10

AG MARKELLA 24 7 of 10

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον αγώνα της Αγίας Μαρκέλλης για την διατήρηση της παρθενίας της προς δόξαν Θεού, εξαιτίας του οποίου αξιώθηκε να λάβει τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Η παρθενία αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή της Εκκλησίας. Ο Χριστός κόσμησε με ιδιαίτερες τιμές παρθένους, όπως επί παραδείγματι την Αειπάρθενο Κόρη Μαριάμ, την Παναγία μας, τον ηγαπημένο Του μαθητή, Ευαγγελιστή Ιωάννη, τον Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, ως και την σήμερα τιμωμένη Αγία Μαρία Μαγδαληνή, που αξιώθηκε να ακούσει το "χαίρετε" από τον Αναστάντα. Για να φανεί το μεγαλείο της παρθενίας, έχει λεχθεί ότι ο παρθένος έχει αποκομίσει, μόνο από την παρθενία, το μεγαλύτερο ποσοστό των απαιτουμένων για την είσοδο στη Βασιλεία των Ουρανών. Σήμερα σχεδόν κανείς δεν μιλάει για την ανάγκη διατήρησης της παρθενίας μέχρι τον γάμο. Ενώ όλοι προτρέπουν προς το αντίθετο, η Εκκλησία πιστή στις αρχές της, διδάσκει και σήμερα και θα διδάσκει και αύριο ό,τι δίδασκε και την εποχή της Αγίας Μαρκέλλης, ενώ καταδεικνύει ότι αυτή η λαμπρότητα της παρθενίας έχει την δύναμη να νικήσει τον θάνατο και τους αιώνες και να φθάσει ως τις μέρες μας επιτελώντας μάλιστα πλήθος θαυμάτων και προσελκύοντας εκοτοντάδες ανθρώπους προς τιμήν της Παρθενομάρτυρος.
   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους νέους γονείς να δίδουν τις χριστιανικές αρχές στα παιδιά τους προκειμένου να χτίσουν χαρακτήρα αληθινών Χριστιανών, εις πείσμα των καιρών και της αποϊεροποίησης των πάντων. Ευχήθηκε δε η πρεσβεία της Αγίας Μαρκέλλης να πρεσβεύει για όλους μας και ιδιαίτερα για τους συντοπίτες της που τόσο την ευλαβούνται.

AG MARKELLA 24 8 of 10

AG MARKELLA 24 9 of 10

AG MARKELLA 24 10 of 10

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook