2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή της Σαμαρείτιδος και μνήμη μετακομιδής Λειψάνων Αγίου Νικολάου σε Αχαρνές και Νέο Ηράκλειο

Κυριακή02Ιούνιος2024

Κυριακή της Σαμαρείτιδος και μνήμη μετακομιδής Λειψάνων Αγίου Νικολάου σε Αχαρνές και Νέο Ηράκλειο

135 KyriakiSamaritidos

IMG 6230

     Η μνήμη της μετακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Μύρων εορτάσθηκε στις Αχαρνές και στο Νέο Ηράκλειο.

1717318680948 Το απόγευμα του Σαββάτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέου Ηρακλείου, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

εικόνα Viber 2024 06 02 11 27 54 137      Σήμερα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, όπου ετέθη προς προσκύνηση απότμημα εκ της δεξιάς χειρός του τιμωμένου Αγίου.

εικόνα Viber 2024 06 02 11 32 30 994

    Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου περιγράφεται η συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα. Στην εν λόγω συνάντηση, ο Χριστός έκανε για πρώτη φορά την μεγάλη άμεση αποκάλυψη ότι είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας. Μάλιστα, δεν έκανε την αποκάλυψη σε ανθρώπους ευσεβείς, αλλά σε μία γυναίκα αμαρτωλή, βυθισμένη στην αμαρτία και μάλιστα Σαμαρείτιδα, ξένη προς τον εκλεκτό λαό του Ισραήλ. Αρχικά, και μόνο που ο Κύριος σε δημόσιο χώρο μίλησε σε μία γυναίκα, αυτομάτως ανύψωσε την κοινωνική της κατάσταση, δεδομένου ότι εκείνη την εποχή, οι γυναίκες θεωρούνταν υποδεέστερες. Αυτή την αντίληψη την ακύρωσε ο Χριστός. Το ότι έκανε δε την αποκάλυψη της ταυτότητάς Του σε μία γυναίκα με ελαφρά ήθη, διδάσκει ότι ήρθε για να λυτρώσει τους ανθρώπους απ' την τυραννία της αμαρτίας, αλλά και ότι βλέπει τον όμορφο εσώψυχο κόσμο των ανθρώπων που αναζητούν τον Θεό, παρ' όλες τις αδυναμίες τους, και αυτόν τον κόσμο θέλει να αναδείξει προς τα έξω, προκαλώντας την μεταμόρφωση.
    Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τα όνομά του, χαρίζει την νίκη κατά της αμαρτίας στον λαό που με πίστη προσμένει την επέμβαση του Θεού, αγωνίζεται για το θέλημά Του και επικαλείται τις πρεσβείες του Αγίου.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στην αίθουσα άνωθεν του Ναού εστιάζοντας στο μήνυμα: να ανοίξουμε την θύρα της ψυχής μας στον Χριστό, ο Οποίος διακριτικά στέκει απ' έξω και μας περιμένει για να μπει στη ζωή μας και να την μεταμορφώσει, όπως της πρώην αμαρτωλής και έπειτα Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.
   Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ηρακλείου, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Θεόκλητος Κοσμοσωτειριώτης.

1717318680984

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes