2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Κυριακή21Απρίλιος2024

Κυριακή Ε΄ Νηστειών στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

    Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Μαρίας της Αιγυπτίας. 

E NHST 24 1 of 10

E NHST 24 2 of 10

E NHST 24 3 of 10

E NHST 24 4 of 10

E NHST 24 5 of 10

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Χριστός προαναγγέλει στους Μαθητές Του τα περί του εκουσίου Πάθους Του και παρά τα όσα συγκλονιστικά τους προμηνύει, δύο εκ των Αποστόλων, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης του Ζεββεδαίου, Τον πλησιάζουν και με κοσμικό φρόνημα ζητούν από τον Κύριό μας την πρωτοκαθεδρία σε μία κατ’ αυτούς επίγεια βασιλεία. Δεν είχαν κατανοήσει ακριβώς τον Διδάσκαλό τους, αν και είχαν δει αμέτρητα θαύματα από Αυτόν, μέχρι και αυτήν την Θεία Μεταμόρφωση. Βλέποντας την συμπεριφορά των δύο αδερφών, οι υπόλοιποι Απόστολοι αγανάκτησαν και αυτό διότι θεωρούσαν εαυτούς ανώτερους. Παρά αυτές τις αρχικές κοσμικές αντιλήψεις τους, ο Χριστός την ημέρα της Πεντηκοστής τους ανέδειξε πανσόφους διδασκάλους της οικουμένης, στους οποίους οφείλουμε την πίστη μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μετανοίας, το οποίο βλέπουμε ξεκάθαρα και στο παράδειγμα της σήμερα τιμωμένης Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Όλη την νεανική της ηλικία την σπατάλησε στην ασωτία, αρεσκόμενη στις ηδονές. Από την τρυφηλότητα, η Μαρία πέρασε στην αγιότητα και αναδείχθηκε ίσως η μεγαλύτερη ασκήτρια όλων των εποχών μέσω της μετανοίας, η οποία διαπέρασε την καρδιά της σε μία στιγμή, όταν θέλοντας να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό, μία αόρατη δύναμη την εμπόδιζε, μέχρι που τελικά άκουσε φωνή να μεταβεί στην έρημο πέραν του Ιορδάνου.
 
 Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με τις πρεσβείες της Οσίας Μαρίας να καταφέρουμε να οδηγηθούμε σε μετάνοια, η οποία ανακαινίζει τον άνθρωπο παρ΄ όλες τις πτώσεις του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Εφημέριο του Ναού, π. Ματθαίο, ο οποίος συμπλήρωσε δεκαετία διακονίας στον εν λόγω Ναό, να συνεχίσει την διακονία του με περισσότερη δύναμη και αυταπάρνηση.

E NHST 24 6 of 10

E NHST 24 7 of 10

E NHST 24 8 of 10

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού, όπου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την οικογένεια και τον ιερό θεσμό του γάμου.E NHST 24 9 of 10

E NHST 24 10 of 10

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes