2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αστορίας κ. Βενεδίκτου

Παρασκευή15Μάρτιος2024

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αστορίας κ. Βενεδίκτου

    Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η εις Επίσκοπον Χειροτονία του προ δύο εβδομάδων ψηφισθέντος για την πάλαι ποτε διαλάμψασα Επισκοπή Αστορίας κ. Βενεδίκτου.

xeirotoniaastorias1

   Η Χειροτονία έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας, όπου στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Ποιμενάρχου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, Λαρίσης και Πλαταμώνος κ. Κλήμεντος και Μεθώνης κ. Αμβροσίου, του Θεοφιλεστάτου Ταλαντίου κ. Καλλινίκου, Ιερέων και Διακόνων.

xeirotoniaastorias2

xeirotoniaastorias4b

xeirotoniaastorias4

   Την διατεταγμένη ώρα, με το πέρας της Δοξολογίας, ο εψηφισμένος Αστορίας ανέγνωσε την Ομολογία Πίστεως και ακολούθως ασπάστηκε τους Αρχιερείς, λαμβάνοντας την ευλογία τους.

xeirotoniaastorias5

xeirotoniaastorias5a

xeirotoniaastorias6

xeirotoniaastorias6a

xeirotoniaastorias7

xeirotoniaastorias8

xeirotoniaastorias9

xeirotoniaastorias10

xeirotoniaastorias12

    Μετά δε την φήμη του Μακαριωτάτου, ο εψηφισμένος Αστορίας ανέγνωσε τον χειροτονητήριο λόγο του, αναφερθείς στα πρώτα του βήματα στην οδό της Μοναχικής Πολιτείας πλησίον του Αρχιεπισκόπου μας και την κατοπινή μετάβασή του στην Μητρόπολη Αμερικής, πλησίον του Σεβασμιωτάτου Αμερικής κ. Δημητρίου. Σημαντική ήταν η αναφορά του στο περί υπακοής χωρίο του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, διά της οποίας ο Άγιος μας διδάσκει ότι ακόμη και αν κάτι που καλούμαστε να αναλάβουμε είναι πάνω από τις δυνάμεις μας, η υπακοή στο θέλημα του Θεού θα μας δώσει την δύναμη να φέρουμε την αποστολή μας εις αίσιον πέρας. Αυτή η βεβαίωση του Αγίου της Κλίμακος αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τον κ. Βενέδικτο να δεχθεί το της Αρχιερωσύνης Υπούργημα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

xeirotoniaastorias13

   Στην αντιφώνησή του, ο Μακαριώτατος απηύθηνε πατρικές συμβουλές στον κ. Βενέδικτο, τονίζοντας ότι η Αρχιερωσύνη είναι ένας Σταυρός καθημερινής αιμοτοχυσίας υπέρ του ποιμνίου της Εκκλησίας.xeirotoniaastorias13a

   Εν συνεχεία, οι Αρχιερείς παρέλαβαν τον κ. Βενέδικτο και τον οδήγησαν στο Ιερό Βήμα, όπου με την επίκληση της Χάριτος του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και την επίθεση των χειρών των Αρχιερέων επί της κεφαλής του, κατέστη φορέας του αρχιερατικού αξιώματος, Επίσκοπος της Εκκλησίας.

xeirotoniaastorias14

xeirotoniaastorias15

xeirotoniaastorias16

   Ακολούθησε η ένδυση του Θεοφιλεστάτου κ. Βενεδίκτου με τα αρχιερατικά άμφια, ενώ προ της απολύσεως έλαβε, επίσης, την μίτρα και την ποιμαντορική ράβδο και έκανε την απόλυση από του αρχιερατικού Θρόνου. xeirotoniaastorias17

xeirotoniaastorias18

xeirotoniaastorias19

xeirotoniaastorias20

   Τους ιερούς ύμνους απέδωσαν έξοχα οι φερέλπιδες νέοι Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος και Αλέξανδρος Κραμπής.

xeirotoniaastorias20a

xeirotoniaastorias21

xeirotoniaastorias22

xeirotoniaastorias23

xeirotoniaastorias24

xeirotoniaastorias25

Άξιος ο νέος Επίσκοπος της Εκκλησίας μας!

xeirotoniaastorias26

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes