2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Ασώτου στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Κυριακή03Μάρτιος2024

Κυριακή του Ασώτου στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

    Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή του Ασώτου.

viber image 2024 03 03 11 34 35 026

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην περίφημη παραβολή του Ασώτου υιού, εστιάζοντας στην χρήση του μεγαλύτερου δώρου του Θεού προς τον άνθρωπο, της ελευθερίας. Με την ελευθερία του ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα τόσο να γίνει άγιος, όσο και να γίνει δούλος της αμαρτίας. Ο μικρότερος υιός της σημερινής παραβολής αποφάσισε να κάνει κατάχρηση της ελευθερίας του «ζων ασώτως». Αφού απόλαυσε όλες τις γήινες ηδονές, στο τέλος αισθάνθηκε πικρή οδύνη και κάπου τότε ήλθε «εις εαυτόν». Ο Θεός μας είναι Φιλάνθρωπος και δίνει την δυνατότητα της μετανοίας ακόμη και στον έσχατο αμαρτωλό. Το γεγονός αυτό το διαπιστώνουμε από την επιστροφή του ασώτου. Έκανε ένα βήμα προς τον πατέρα και ο πατέρας έτρεξε κοντά του και τον αγκάλιασε ανακαινίζοντάς τον με την αγάπη του. Και ενώ ο νεότερος υιός ανακαινίσθηκε και έφυγε από την αμαρτία, ο μεγαλύτερος υιός, ο έντιμος, ο αγνός, ο υπάκουος και φρόνιμος, δεν χάρηκε από την τόση τιμή που προσφέρθηκε στον αδερφό του, διότι του έλειπε η κορωνίδα που θα στόλιζε όλες τις άλλες αρετές του, η αγάπη. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα όσοι είμαστε μέλη της Εκκλησίας, και να χαιρόμαστε με την χαρά των αδερφών μας για να μην βρεθούμε μεταξύ των υποκριτών.viber image 2024 03 03 11 34 34 260

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes