2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο

Πέμπτη28Δεκέμβριος2023

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο

    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού, Ανθίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ασπροπύργου.

AGIOU ELEUTH 23 8 of 19

   Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου και πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία της εικόνος του Αγίου πέριξ του Ναού.

AGIOU ELEUTH 23 9 of 19

AGIOU ELEUTH 23 10 of 19

AGIOU ELEUTH 23 4 of 19

AGIOU ELEUTH 23 6 of 19

AGIOU ELEUTH 23 7 of 19

AGIOU ELEUTH 23 11 of 19

AGIOU ELEUTH 23 2 of 19

AGIOU ELEUTH 23 3 of 19

AGIOU ELEUTH 23 1 of 19

      Ανήμερα, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

AGIOU ELEUTH 23 12 of 19

AGIOU ELEUTH 23 14 of 19

AGIOU ELEUTH 23 13 of 19

AGIOU ELEUTH 23 18 of 19

       Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τα εξής: 

   «Η Αγία Ανθία έδωσε τόσο καλές αρχές στον γιό της, ώστε το παιδί της να καταστεί Αρχιερέας και Μάρτυς για τον Χριστό, Άγιος της Εκκλησίας. Δυστυχώς, η έλλειψη αυτής της χριστιανικής παιδείας από την κοινωνία μας, έχει προκαλέσει, τον τελευταίο καιρό, το δύστυχες φαινόμενο να ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι για εγκληματικές ενέργειες νέων, συχνά για φόνους από παιδιά κάτω των 18 ετών. Όλες αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές δείχνουν περίτρανα ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με λάθος τρόπο. 

   Κάποτε, οι γονείς μας μάς έλεγαν ότι κατά την κατοχή, τότε το ΄40, υπήρχε πείνα. Δεν υπήρχαν ανέσεις, παρά μόνο στερήσεις. Τα παιδιά πεινούσαν και τότε οι οικογένειες είχαν 5 και 15 παιδιά. Κι όμως, τα παιδιά εκείνα μεγάλωσαν και έγιναν σωστοί άνθρωποι. Σήμερα, έχουμε τα πάντα και οι οικογένειες κάνουν 1 ή το πολύ 2 παιδιά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι γονείς φέρονται σαν υπηρέτες ενώπιον των παιδιών τους, με το να τους κάνουν όλα τα χατίρια, με το να κάνουν ερωτήσεις του τύπου «Τί θες να σου φορέσω; Τί θες να σου μαγειρέψω;». Έτσι δεν φτιάχνουμε ανθρώπους. Έτσι φτιάχνουμε ατομιστές, ετσιθελιστές. 

   Εσείς οι γονείς να ακολουθήσετε την εξής ευλογημένη οδό: Να δίνετε στα παιδιά σας τα πάντα, χωρίς να τους κάνετε ποτέ το χατίρι! Έτσι μεγαλώνουν οι Άνθρωποι, οι Αλέξανδροι, οι Λεωνίδες, οι Ελευθέριοι! Έτσι μεγάλωσε ο Χρυσόστομος, ο Νικόλαος! Οι γονείς τους δεν τους στέρησαν τίποτα, τους εκδήλωσαν αληθινή πατρική και μητρική αγάπη, χωρίς να τους κάνουν ποτέ το χατίρι».

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η πρεσβεία των Αγίων Ελευθερίου και Ανθίας να συνοδεύουν όλους τους γονείς, ώστε να δώσουν την κατάλληλη χριστιανική παιδεία στα παιδιά τους, για να αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση που υφίσταται στην πατρίδα μας.

AGIOU ELEUTH 23 19 of 19

AGIOU ELEUTH 23 17 of 19

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes