2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές Αττικής

Δευτέρα25Δεκέμβριος2023

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές Αττικής

   Στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στις Ερυθρές Αττικής, κτισμένο από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπό μας, κυρό Χρυσόστομο (†2010), τιμήθηκε ιδιαιτέρως ο μεγάλος, λαοφιλής Άγιος Σπυρίδων, Επίσκοπος  Τριμυθούντος, ο Θαυματουργός, του οποίου ο Χριστός διεφύλαξε το Σκήνωμα άφθαρτο να αποτελεί το κλέος της νήσου Κερκύρας και των απανταχού Ορθοδόξων.

agiou spyridonos 23 1 of 12

    Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός και ανήμερα ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

   Στην ιερά πανήγυρη παρέστη προσευχητικώς και η Οσιωτάτη Γερόντισσα Μαριάμ, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναχράντου Μεγάρων. 

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι από την στιγμή που βαπτιζόμαστε και εντασσόμαστε στο Σώμα της Εκκλησίας, αποκτούμε κάποιες υποχρεώσεις έναντι του Θεού. Βεβαίως, ως νήπια δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτές, για αυτό και ο ανάδοχος και οι γονείς οφείλουν να μας δώσουν τις κατάλληλες αρχές, προκειμένου να μπορέσουμε στη ζωή μας να μην ζητούμε μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά να τηρούμε και τις υποχρεώσεις μας. Οι υποχρεώσεις ενός εκάστου των Χριστιανών συνοψίζονται σε μία πολύ βασική: να ζούμε για να αρέσουμε στον Ιησού Χριστό, πράγμα το οποίο γνώριζε πολύ καλά ο Άγιος Σπυρίδων. Μόρφωση ιδιαίτερη μπορεί να μην είχε, είχε όμως την πίστη και την αγάπη προς τον Θεό και ζούσε για να κάνει μόνο το Θέλημά Του. Έτσι, από ποιμήν προβάτων κατέστη με την Χάρη του Θεού ποιμήν των λογικών προβάτων της ποίμνης του Χριστού, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να έχει «αγγέλους συλλειτουργούντας αυτώ», αλλά και να στερεώσει την Ορθόδοξη Πίστη κατά την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, έναντι του αιρεσιάρχη Αρείου. 

   Σε άλλο σημείο, ο Επίσκοπός μας αναρωτήθηκε: «τί θα μας έλεγε σήμερα ο Άγιος Σπυρίδων;». Σίγουρα θα μας απηύθυνε την εξής ερώτηση: «Χριστιανοί, είστε το Φως για τον κόσμο;». Εντολή του Θεού είναι να λάμψει το Φως μας έμπροσθεν των ανθρώπων. Καταφέραμε να ελκύσουμε κάποιον στην δόξα του Θεού μέσα από το παράδειγμά μας; 

   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με την πρεσβεία του Αγίου Σπυρίδωνος να εορτάσουμε με το καλό τα Άγια Χριστούγεννα.

Από τον Εσπερινό 

agiou spyridonos 23 12 of 12

agiou spyridonos 23 10 of 12

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

agiou spyridonos 23 2 of 12

agiou spyridonos 23 4 of 12

agiou spyridonos 23 3 of 12

agiou spyridonos 23 5 of 12

agiou spyridonos 23 8 of 12

agiou spyridonos 23 7 of 12

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes