2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΓ' Λουκά στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Κυριακή10Δεκέμβριος2023

Κυριακή ΙΓ' Λουκά στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

    Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΓ' Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, όπου ένας πλούσιος νέος ρωτά τον Κύριό μας: "τι να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;". Ο Χριστός μέσα από την συνομιλία του με τον νέο και την προτροπή του να αφήσει όλα όσα είχε στην κατοχή του και να Τον ακολουθήσει, δεν καταδικάζει την κατοχή χρημάτων, αλλά την δέσμευση του ανθρώπου με τα χρήματα, την δουλική προσκόλλησή του σε αυτά, η οποία δεν αφήνει την ψυχή να ελευθερωθεί. Είναι πολύ σημαντικό προτού φύγει ο Χριστιανός από την επίγεια ζωή, να έχει ενδυθεί τα δύο πολύτιμα φτερά της ελευθερίας, εκ των οποίων το ένα συνίσταται στο να έχει συγχωρέσει όσους τον πίκραναν και να έχει ζητήσει συγχώρεση από όσους ο ίδιος πίκρανε, και το δεύτερο στο να έχει τακτοποιήσει το μέλλον των περιουσιακών του στοιχείων, ώστε τίποτα να μην έχει γραμμένο στο όνομά του μετά θάνατον. Διαφορετικά, η μη συγχώρεση και η κατοχή επίγειων πραγμάτων, κρατούν την ψυχή δέσμια και δεν την αφήνουν να πετάξει ελεύθερη για την Βασιλεία των Ουρανών.
   Με το πέρας της Λειτουργίας, παρετέθη κέρασμα, όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να μεταδώσει στους πιστούς επίκαιρους και διαχρονικούς πνευματικούς προβληματισμούς.
 

IG LIVADEIA 23 1 of 8

IG LIVADEIA 23 2 of 8

IG LIVADEIA 23 3 of 8

IG LIVADEIA 23 6 of 8

IG LIVADEIA 23 7 of 8

IG LIVADEIA 23 8 of 8

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes