2b.jpg

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Χριστονύμφης της Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ Θηβών

Τρίτη29Αύγουστος2023

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Χριστονύμφης της Ι.Μ. Αγίου Ραφαήλ Θηβών

    Προς τας ουρανίους μονάς εξεδήμησε χθες, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η μακαριστή πλέον Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θηβών, Χριστονύμφη Μοναχή.

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 13 of 13

   Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής τελέσθηκε στην ως άνω υπ’ αυτής ιδρυθείσα Ιερά Μονή σήμερα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον σωματικό θάνατο ως τον βασικό προορισμό καθενός ανθρώπου, ήδη από την γέννησή του. Η Γερόντισσα Χριστονύμφη δεν αγνοούσε αυτή την πραγματικότητα και αγωνίσθηκε στη ζωή της να μην πεθάνει πνευματικά όταν πεθάνει σωματικά, αλλά να συναντήσει την όντως Ζωή, τον Χριστό μας. Ο αγώνας αυτός μάλιστα ξεκίνησε από την παιδική ηλικία της μακαριστής και κατέληξε στο να φορέσει το τίμιο ράσο που ποθούσε. Από την ευλάβειά της συνέβαλε τα μέγιστα στην ανέγερση του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας Οδηγήτριας και Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών και της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θηβών, όπου έζησε τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της με προσευχή και ησυχία, τιμώντας το Αγγελικό Σχήμα.

    Εν κατακλείδι, ευχήθηκε η ψυχή της να έχει την μακαρία ανάπαυση εκεί που δεν υπάρχει πόνος, λύπη και στεναγμός, αλλά η αιώνια ζωή.

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 1 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 2 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 3 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 4 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 5 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 6 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 7 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 8 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 9 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 10 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 11 of 13

KIDEIA XRISTONIMFIS 23 12 of 13

    Η μακαριστή Γερόντισσα Χριστονύμφη, κατά κόσμον Παρασκευή Ματσαδέ, του Ιωάννου και της Γαρυφαλλιάς, γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1932 (π.η.), ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη στυλίδα Λαμίας. Φόρεσε το τίμιο ράσο της Μοναχής την 1η Σεπτεμβρίου 1951 και το επόμενο έτος εκάρη Μεγαλόσχημη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Θερμοπυλών Φθιώτιδος. 

   Το 1966 συνέβαλε στην ίδρυση του Ι. Η. Αγίου Νεκταρίου Αχαρνών και το 1988 ίδρυσε την Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ στη Θήβα. 

   Είθε η μνήμη της να είναι αιωνία!

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook