2b.jpg

Κυριακή Στ' Ματθαίου στον Ι.Π.Ν. Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου

Κυριακή16Ιούλιος2023

Κυριακή Στ' Ματθαίου στον Ι.Π.Ν. Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου χοροστάτησε σήμερα στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της Στ' Κυριακής Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

IMG 1215

     Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του παραλυτικού τονίζοντας ότι "πᾶς ὁ αἰτῶν λαμβάνει". Μπορεί στην αρχή να φανεί ότι το αίτημά μας δεν εισακούεται, αλλά αν υπάρχει η ανάλογη πίστη και υπομονή, ο Θεός εισακούει και χορηγεί τα συμφέροντα. Επίσης, τόνισε ότι μέσω της φράσης "ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι", ο Κύριος μας διδάσκει ότι κάποτε οι προσωπικές μας αμαρτίες, τα σφάλματα του παρελθόντος, είναι υπεύθυνες για τις συμφορές που βιώνουμε. Για να μπορέσουν, λοιπόν, οι συμφορές να θεραπευτούν, πρέπει αρχικά να θεραπευτεί το αμάρτημα και το σφάλμα που οδήγησε στη συμφορά. Ακόμη, πρόσθεσε ότι μέσα από το γενόμενο θαύμα της θεραπείας, ο Κύριος εξακρίβωσε την εξουσία Του να συγχωρεί αμαρτίες, και εφόσον όπως δήλωναν οι Φαρισαίοι, μόνο ο Θεός συγχωρεί αμαρτίες, έδειξε περίτρανα στο παριστάμενο πλήθος ότι είναι ο Θεός, άσχετα αν το πλήθος τελικά δεν κατάλαβε.
    Εν κατακλείδι, ευχήθηκε η δροσιά του Αγίου Πνεύματος να ανακουφίζει τις ψυχές όλων και να μας προστατεύει από τον καύσωνα του έξω κόσμου, τον καύσωνα της αμαρτίας και της αποστασίας. 
 

IMG 1209