2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Άξιον Εστί

Σάββατο24Ιούνιος2023

Η εορτή του Άξιον Εστί

    Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο κελί των Καρυών του Αγίου Όρους που λέγεται «Άδειν». Εκεί είχε εμφανισθεί ο Αρχάγγελος σε σχήμα Μοναχού και δίδαξε κάποιον ασκούμενο Μοναχό που ζούσε στο κελί, πριν το μεγαλυνάριο «Την τιμιωτέραν των Χερουβίμ» να προτάσσει τον ύμνο «Άξιον Εστίν…». Η εικόνα της Παναγίας μας στην οποία ψάλθηκε για πρώτη φορά ο ύμνος, ονομάσθηκε «Άξιον Εστί» και μεταφέρθηκε στον Ναό του Πρωτάτου, στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους.

AXION ASTI 23 2 of 12

   Επίκεντρο της εορτής αποτέλεσε το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας «Άξιον Εστί» Παιανίας.

AXION ASTI 23 1 of 12

   Αφ’ εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε εκεί τον Εσπερινό και έπειτα χοροστάτησε στην Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, προς δόξαν της Κυρίας Θεοτόκου.

AXION ASTI 23 3 of 12

AXION ASTI 23 4 of 12

AXION ASTI 23 5 of 12

AXION ASTI 23 6 of 12

AXION ASTI 23 7 of 12

AXION ASTI 23 8 of 12

AXION ASTI 23 9 of 12

AXION ASTI 23 10 of 12

AXION ASTI 23 11 of 12

AXION ASTI 23 12 of 12

   Από την Αγρυπνία που τελέσθηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου

IMG 0855

     Ανήμερα, στο παρά την Παιανία Ιερό Ησυχαστήριο τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

AX EST 23 PR 1 of 3

AX EST 23 PR 2 of 3

    Στην ομιλία, του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της εμφανίσεως του Αρχαγγέλου, ενώ έπειτα μνημόνευσε την προ ενός και πλέον μηνός επίσκεψη της Ιεράς Εικόνας του Άξιον Εστί στην Αθήνα, εκφράζοντας την συγκίνησή του για το ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν για να καταθέσουν τιμή, ευχαριστία και τα αιτήματά τους στην Δέσποινα Παναγία. Αυτό που συνέβη τον περασμένο μήνα έδειξε περίτρανα ότι παρ’ όλη την αποκαθήλωση των ιερών και των οσίων του Γένους μας, ένα φυλακτήριο υπάρχει και μας σκέπει, αυτό είναι η πίστη μας. Αυτή την πίστη, όπως έλεγε ο Άγιος Κοσμάς, με τίποτα δεν μπορούν να την πάρουν από εμάς, εκτός αν εμείς εκουσίως την παραδώσουμε. 

    Κλείνοντας, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε η Παναγία μας να σκεπάζει τον κάθε Χριστιανό, παρέχοντας σε όλους τα προς σωτηρίαν αιτήματα.

AX EST 23 PR 3 of 3

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes