2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Β΄ Κυριακή Ματθαίου στον Καθεδρικό

Κυριακή18Ιούνιος2023

Β΄ Κυριακή Ματθαίου στον Καθεδρικό

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Β΄ Ματθαίου.

B MATHAIOU 23 1 of 12

B MATHAIOU 23 3 of 12

B MATHAIOU 23 6 of 12

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της κλήσεως των Αποστόλων από τον Κύριό μας. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την απορία: εφόσον όλοι μας όταν πρόκειται να αναθέσουμε σε κάποιον μία εργασία, αναζητούμε κάποιον μορφωμένο και ειδικό, γιατί ο Κύριός μας, για το υψίστης σημασίας έργο της διάδοσης του Ευαγγελίου επέλεξε τους αγραμμάτους ψαράδες της Γαλιλαίας; Διότι, αν και αγράμματοι, ήταν έντιμοι και είχαν καθαρή καρδιά. Αυτοί, όταν ο Κύριος τους κάλεσε, αμέσως άφησαν τα πάντα και Τον ακολούθησαν. Τέτοιους ανθρώπους ήθελε και θέλει δίπλα Του ο Κύριός μας και σε αυτούς τους ανθρώπους που δείχνουν τέτοια αυταπάρνηση, δίδει πλούσια ευλογία. Αυτοί είναι που διαμορφώνουν ευλογημένες κοινωνίες ανθρώπων.

B MATHAIOU 23 7 of 12

     Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την σύναξη νέων του Καθεδρικού, όπου συζήτησε με αυτούς για διάφορα επίκαιρα θέματα.

B MATHAIOU 23 11 of 12

B MATHAIOU 23 12 of 12

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes