2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Θερινές Εκπαιδευτικές Δράσεις - Συνάντηση με Σεβασμιώτατο

Παρασκευή16Ιούνιος2023

Θερινές Εκπαιδευτικές Δράσεις - Συνάντηση με Σεβασμιώτατο

           Κατόπιν προσκλήσεως  του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε απόψε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, συνάντηση Κατηχητών και νέων Στελεχών που εμπλέκονται στις θερινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μητροπόλεως.

            Στη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επικείμενη κύρια ενέργεια του Γραφείου Παιδείας και Πολιτισμού της Μητροπόλεως, την υλοποίηση της Κατασκηνωτικής δράσης «Περιβόλι της Σουμελά 2023».

            Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα είπε, είναι αφιερωμένο στην Καππαδόκισσα Αγία του 9ου & 10ου αιώνος, Οσία Ειρήνη, Ηγουμένη της Μονής του Χρυσοβαλάντου της Κωνσταντινουπόλεως και έχει το τίτλο: «Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, από την Αγιοτόκο γη της Καππαδοκίας και τη Βασιλεύουσα, στην Αττική γη και στο Περιβόλι της Σουμελά».

            Η παιδαγωγική και ψυχαγωγική δράση των ημερών θα περιλαμβάνει μνεία και στο επετειακό εθνικό θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης, και συγκεκριμένα στη σύμβαση και το άρθρο για την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που υπογράφηκε και εφαρμόστηκε πριν από 100 χρόνια, το 1923, με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ρωμέικου στοιχείου από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, συμπλήρωσε ο Επίσκοπός μας. 

            Το θέμα αυτό, πρόσθεσε, θα αποτελέσει και αντικείμενο δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης για τα παιδιά και τους νέους της Μητροπόλεως που καλούνται φέτος να συμμετέχουν στην επίσης θεματική δραστηριότητα του καλοκαιριού, τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, Ποίησης – Πεζογραφίας και Ψηφιακής Δημιουργίας. 

              Ο Σεβασμιώτατος, αφού διένειμε το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό, κατόπιν ευχαρίστησε όλους, όσοι συμμετέχουν στο ευλογημένο έργο των Κατηχητικών Σχολείων και των Παιδικών Κατασκηνώσεων που ίσως αποτελούν πλέον, τον μοναδικό φορέα ουσιαστικής Ελληνορθόδοξης εκπαίδευσης.

IMG 5964

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes