2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Παιδικές Κατασκηνώσεις «Περιβόλι της Σουμελά 2023»

Δευτέρα12Ιούνιος2023

Παιδικές Κατασκηνώσεις «Περιβόλι της Σουμελά 2023»

 KATASKINOSI 23

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιερά Μητρόπολις Αττικής και Βοιωτίας

Δημοκρίτου 18, Αχαρναί, 136 71, Τηλ. 210 2466385, Emailinfo@imab.gr

Γραφείο Παιδείας & Πολιτισμού

Παιδικές Κατασκηνώσεις «Περιβόλι της Σουμελά», 

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                 Με τη χάρη του Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, επαναλειτουργούν φέτος, ύστερα από τρία χρόνια παύσης, οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Περιβόλι της Σουμελά».

                        Οι Παιδικές Κατασκηνώσεις λειτουργούν για 4η χρονιά, για αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 10-16 ετών, σε εγκαταστάσεις κατάλληλες και εναρμονισμένες πλήρως προς τον σκοπό της Μητροπόλεως, στα Βίλια Αττικής, φιλοξενώντας τα παιδιά της Αρχιερατικής μας Περιφέρειας, εντελώς δωρεάν. 

Οι Κατασκηνωτικές περίοδοι έχουν ως εξής: 

Κορίτσια:                 31 Ιουλίου - 5 Αυγούστου

Αγόρια:                     6 - 12 Αυγούστου  

ΘΕΜΑ

            Το «Περιβόλι της Σουμελά 2023» είναι αφιερωμένο στην Καππαδόκισσα Αγία του 9ου & 10ου αιώνος, Οσία Ειρήνη, Ηγουμένη της Μονής του Χρυσοβαλάντου της Κωνσταντινουπόλεως και έχει το τίτλο:

«Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, από την Αγιοτόκο γη της Καππαδοκίας και τη Βασιλεύουσα, 

στην Αττική γη και στο Περιβόλι της Σουμελά».

            Σκοπός της ενέργειας είναι η γνωριμία των παιδιών μας με τη λαοφιλή Μικρασιάτισσα Αγία, μέσα από βιωματικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.     

            Ωστόσο, όπως έχει καθιερωθεί, μείζονα ιστορικά επετειακά θέματα, συνδεδεμένα με την πίστη και την παράδοση  μνημονεύονται, αναλύονται και αναπτύσσονται παράλληλα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Περιβόλι. Ως εκ τούτου, το θεματικό και στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ημερών θα περιλαμβάνει μνεία και στο εθνικό θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης, και συγκεκριμένα στη σύμβαση και το άρθρο για την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που υπογράφηκε και εφαρμόστηκε πριν από 100 χρόνια, το 1923, με αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό αφανισμό του Ρωμέικου στοιχείου από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη, και συγχρόνως, τη «νομιμοποίηση» και την αποσιώπηση της υπό τραγικές συνθήκες εκκαθάρισης των Χριστιανικών πληθυσμών από τη γενέτειρά τους. 

«Από την Ανατολία στον Ελλαδικό χώρο, 100 χρόνια»

λοιπόν, είναι το θέμα που ευρύτερα θα αναπτυχθεί φέτος,

στο Περιβόλι της Σουμελά 2023.

                                    Μέσα από σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων καλλιτεχνικών, μουσικών, θεατρικών, αθλητικών, μέσα από την ψυχαγωγία, την άθληση, αλλά και την προσευχή που αποτελεί το κύριο μέρος της ζωής στο Περιβόλι της Σουμελά, τα παιδιά μας θα λάβουν γνώση και πληροφορίες για α) τη Μικρασιάτισσα Αγία, β) τον πρώτο -στην ιστορία- Ναό και την πρώτη Μονή που ανεγέρθηκαν προς τιμήν της, εδώ, στην Αττική και στην Εκκλησία μας, γ) καθώς και για το τραγικό «τέλος» του Ρωμέικου στην Αγιοτόκο γη και γενέτειρα της Αγίας, την Ιωνία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη. 

            Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους Εφημέριους των ενοριών, καθώς και στα Στελέχη των Κατασκηνώσεων, όπου θα προμηθευτείτε: 

Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα - Δήλωση Συμμετοχής Κατασκηνωτή

 Πιστοποιητικό Υγείας Κατασκηνωτή

 Πρόγραμμα - Εφόδια Κατασκηνωτή

            Παρακαλούμε, για την πληρέστερη οργάνωση, επιστρέψετε τις κατωτέρω δηλώσεις έως την Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023.

Εκ του Γραφείου Παιδείας & Πολιτισμού,

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes