2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Ευαγγελισμού στη Θήβα

Παρασκευή07Απρίλιος2023

Η εορτή του Ευαγγελισμού στη Θήβα

   «Εὐαγγελίζου γῆ χαρὰν μεγάλην» έψαλε σήμερα το ορθόδοξο πλήρωμα τιμώντας την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποτέλεσε το κεφάλαιο της σωτηρίας μας, και μέσω του οποίου αποκαλύφθηκε το από αιώνων μυστήριο. Σήμερα ο Χριστός συνελήφθη στην άχραντη κοιλία της Παναγίας μας, και ο άνθρωπος βρήκε την ελπίδα του για σωτηρία. Η ιερή αυτή ημέρα έγινε ακόμη ιερότερη για τους Έλληνες, οι οποίοι οφείλουν την ελευθερία τους στην Επανάσταση η οποία ξεκίνησε επίσημα σαν σήμερα, πριν από 202 χρόνια. 

Eikona Evagelismou

    Η διπλή αυτή εορτή εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Θηβών, προεξάρχοντος, τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην υπέρλαμπρη αγνότητα της Κυρίας Θεοτόκου, εξαιτίας της οποίας ο Θεός την εμπιστεύθηκε, μόνη από όλες τις γυναίκες όλων των εποχών, αναδεικνύοντάς την γέφυρα ουρανού και γης μέσω της ενσάρκωσης στην ευλογημένη κοιλία της του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος. Ο τρόπος της συλλήψεως άφραστος. Σε ανύποπτη στιγμή, ο Θεός ευλόγησε, η νεαρή Μαριάμ δέχθηκε και το θαύμα έγινε. Έτσι, στην ζωή μας πολλές φορές ο Θεός ευλογεί και γίνονται πράγματα που χωρίς την επέμβασή του δεν θα γίνονταν, είτε εμπίπτουν στη λογική, είτε όχι, καθώς όπου βούλεται Θεός, νικάται φύσεως τάξις. Αυτά τα θαύματα, όμως, δεν είναι το ζητούμενο για εμάς τους χριστιανούς. Δεν πρέπει να κυνηγούμε το θαύμα για να πιστεύουμε στον Θεό, αλλά να πιστεύουμε άδολα και καρδιακά, χωρίς να περιμένουμε να δούμε κάποιο θαυμαστό γεγονός. Η Παναγία μας δεν περίμενε, αλλά το θαύμα έγινε την κατάλληλη ώρα. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η πρεσβεία της Υπεραγίας Θεοτόκου να συνοδεύει τον καθένα μας για να ζούμε στο θέλημα του Υιού της, όπως επίσης, με τις πρεσβείες της να βρουν ανάπαυση οι ψυχές των αγωνιστών της απελευθέρωσής μας από τον οθωμανικό ζυγό.

Από τον Εσπερινό

EVAGGELISMOS23 2 of 9

EVAGGELISMOS23 1 of 9

EVAGGELISMOS23 4 of 9

EVAGGELISMOS23 5 of 9

 Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

EVAGGELISMOS23 3 of 9

EVAGGELISMOS23 6 of 9

EVAGGELISMOS23 7 of 9

EVAGGELISMOS23 8 of 9

EVAGGELISMOS23 9 of 9

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes