2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

Δευτέρα19Σεπτέμβριος2022

Η εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ταξιάρχη Ασπροπύργου

   Επί τη μνήμη του εν Χώναις θαύματος του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη στον Ασπρόπυργο.
Arxaggelos Mixahl 26
   Την παραμονή της εορτής τον Εσπερινό τέλεσαν Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ενώ ανήμερα στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξιστόρησε το θαύμα του Αρχαγγέλου και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, όπου ο Χριστός λέει στους Μαθητές του: «ὁ ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει, καὶ ὁ ἀθετῶν ἡμᾶς ἐμὲ ἀθετεῖ». Μέσα από την φράση αυτή γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η αρετή της υπακοής εντός της Εκκλησίας, ιδιαίτερα δε, η υπακοή προς τον Ορθόδοξο Αρχιερέα, η οποία κατά τον Κύριό μας είναι υπακοή προς τον ίδιο τον Θεό. Αντιθέτως η ανυπακοή, το γέννημα της υπερηφάνειας και του ιδίου θελήματος προξενεί την πτώση και τον θάνατο της ψυχής, όπως υπήρξε αιτία πτώσεως και αυτού ακόμη του Εωσφόρου. 
   Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εφημέριο του Ναού π. Ιωάννη να έχει ψυχική και σωματική δύναμη να διακονεί την Εκκλησία μας ως το τέλος.
IMG 3093
 
IMG 3103
 
IMG 3104

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes